Paine cu iaurt

de Oana in Piine, 5 Mar 2010 | 6486 vizualizari

 

Buna dimineata! Poftiti la micul dejun!

 

INGREDIENTE

  • 300 g iaurt natural
  • 50 ml apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie granulata
  • un ou pentru uns
  • mac
  • susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu iaurt:

Ingredientele le-am pus in ordinea de mai sus in masina de paine, iaurtul si apa sa fie caldute, eu le-am tinut inainte pe calorifer. Se seteaza programul de framantat + dospit, dureaza 1h25'. Se scoate aluatul din cuva masinii, se presara cu faina si se imparte in doua. Se formeaza doua suluri si apoi se rasucesc intre ele. Se aseaza intr-o tava de cozonac, unsa cu ulei si tapetata cu faina si se mai lasa la dospit 30 de minute, intr-un loc cald, pana se umple tava. Eu am tinut tava pe aragaz, cuptorul fiind dat drumul la minim.


Se bate un ou, eu am pus unul mic de prepelita, se unge cu grija painea, fara a apasa prea tare cu pensula, apoi se presara mac si susan. Se coace paine 25 de minute la foc mic, pe gratarul de sus. Verificati cand e rumena deasupra, in functie de cuptor o coaceti mai mult sau mai putin...


Se scoate paine din tava cat e calda si se aseaza pe un gratar sa se raceasca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

nadina73 1

06.03.2010, 01:29

foarte bine arat grozav chair

Oana 1

06.03.2010, 08:20

Crissa, da, cu lapte si eu am mai facut, e excelenta painea asta! azi fac iar inca una

Oana 1

06.03.2010, 10:36

Gata, e la dospit in masina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Cornbread (Paine cu faina de porumb)