Paine mediteraneana la tava

de RuxyRux in Piine, 18 Aug 2015 | 1232 vizualizari

 

Minunata...cred ca ar fi descrierea perfecta....cu miez pufos delicios, coaja subtire aromata cu rozmarin si ulei de masline, parmezan din belsug...... foarte gustoasa....sper ca v-am tentat astfel incat sa o si incercati...merita din plin!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si 100 gr faina
  • 2 pliculete de drojdie uscata( 14gr.)
  • 2 lingurite si jumatate rase de sare
  • 3 lingurite de zahar( brun)
  • 60 ml ulei de masline( plus 3 linguri pentru uns painea)
  • 600 ml apa calduta
  • rozmarin
  • masline
  • sare de mare grunjoasa
  • parmezan (o canita)
  • tava 25/35 adanca( eu am avut Delimano ceramica)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine mediteraneana la tava:

Se cerne faina intr-un vas, se adauga zaharul si drojdia uscata in mijloc, pe margine sarea si uleiul si se adauga apa calduta putin cate putin pana o incorporam pe toata. Se framanta aluatul (nu mult) se cresteaza adanc si se lasa apoi la crescut in loc cald, pana isi tripleaza volumul (o ora, o ora si jumatate).


Luam aluatul il pliem de cateva ori si il adunam intr-o bila. Vom intinde coca cu mana direct pe foaia de copt asezata in tava.


Facem cateva gropite cu degetul in aluat pana jos la baza tavii si stropim cu ulei de masline si presaram rozmarin tocat si sare grunjoasa apoi punem deasupra feliute de masline si presaram parmezan dupa dorinta.


Mai lasam aluatul 30 de minute la crescut( sau pana incingem cuptorul la 200 de grade).


Vom coace painea timp de 30 de minute.


Scoatem painea din cuptor si o lasam la racit inainte sa o taiem cu cutitul, desigur putem rupe un coltisor de pofta! Miroase divin!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine mediteraneana la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

MOKUSKA 1

27.08.2015, 09:59

RuxyRux 1

07.10.2015, 22:23

Multumesc Moku!

ancutsa 1

20.07.2016, 19:30

Imi place mult cum ti-a iesit, bravo!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita in sase