Paine mediteraneana la tava

de RuxyRux in Piine, 18 Aug 2015 | 4302 vizualizari

 

Minunata...cred ca ar fi descrierea perfecta....cu miez pufos delicios, coaja subtire aromata cu rozmarin si ulei de masline, parmezan din belsug...... foarte gustoasa....sper ca v-am tentat astfel incat sa o si incercati...merita din plin!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si 100 gr faina
  • 2 pliculete de drojdie uscata( 14gr.)
  • 2 lingurite si jumatate rase de sare
  • 3 lingurite de zahar( brun)
  • 60 ml ulei de masline( plus 3 linguri pentru uns painea)
  • 600 ml apa calduta
  • rozmarin
  • masline
  • sare de mare grunjoasa
  • parmezan (o canita)
  • tava 25/35 adanca( eu am avut Delimano ceramica)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine mediteraneana la tava:

Se cerne faina intr-un vas, se adauga zaharul si drojdia uscata in mijloc, pe margine sarea si uleiul si se adauga apa calduta putin cate putin pana o incorporam pe toata. Se framanta aluatul (nu mult) se cresteaza adanc si se lasa apoi la crescut in loc cald, pana isi tripleaza volumul (o ora, o ora si jumatate).

Luam aluatul il pliem de cateva ori si il adunam intr-o bila. Vom intinde coca cu mana direct pe foaia de copt asezata in tava.

Facem cateva gropite cu degetul in aluat pana jos la baza tavii si stropim cu ulei de masline si presaram rozmarin tocat si sare grunjoasa apoi punem deasupra feliute de masline si presaram parmezan dupa dorinta.

Mai lasam aluatul 30 de minute la crescut( sau pana incingem cuptorul la 200 de grade).

Vom coace painea timp de 30 de minute. 

Scoatem painea din cuptor si o lasam la racit inainte sa o taiem cu cutitul, desigur putem rupe un coltisor de pofta! Miroase divin! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine mediteraneana la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

MOKUSKA 1

27.08.2015, 09:59

RuxyRux 1

07.10.2015, 22:23

Multumesc Moku!

Ancutsa 1

20.07.2016, 19:30

Imi place mult cum ti-a iesit, bravo!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita in sase