Chifle cu mac

de Bunica in Piine, 8 Mai 2017 | 478 vizualizari

 

Vă miroase a pâine caldă? Din bucătăria mea s-a răspândit:)))))
Încep cu mulțumiri. Mulțumesc Carmen pentru rețetă! Am văzut rețeta la bucătărașul nostru plin de viață Carmen. O bunătate de n-am cuvinte s-o descriu!

 

INGREDIENTE

  • 700 -750 g făină
  • 50 g unt
  • 250 ml lapte
  • 100 ml apă caldă
  • 2 ouă
  • 10 g drojdie uscată
  • sare
  • zahăr
  • 1 ou pentru uns
  • mac
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu mac:

Pune jumătate din făină într-un vas de frământat.


Fă o gropiță în mijloc și acolo pune drojdia, sare, zahăr și ouăle.


Laptele, apa si untul se pun la încălzit.


Toarnă laptele peste făină și apucă-te de frământat.


După ce ai omogenizat bine, adaugă făina, până obții un aluat elastic care se desprinde ușor de mână.


Acoperă vasul cu un prosop curat și lasă-l la crescut o oră.


După o oră, ia bucăți din aluat și modelează cu mâna.


Chiflele modelate pune-le pe tavă tapetată cu hârtie de copt.


Acoperă chiflele cu un prosop curat și lasă-le să se odihnească 15-20 minute.


Ia oul, presară puțină sare pe el si bate-l cu o furculiță, cât să se amestece gălbenușul cu albușul.


Unge ghiflele cu ou si presară mac deasupra.


Dă tava la cuptorul încins, la 160 grade C, până se rumenesc.


Poți face testul cu scobitoarea pentru a fi mai sigură.


Când sunt coapte, le scoți din tavă și le acoperi cu un prosop.


 

TIPS-URI

1

Am modelat 7 chifle.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

ancutsa 1

09.05.2017, 21:24

Tare frumoase si imbietoare!

Lau 1

09.05.2017, 21:44

Bunee

miki_a 1

09.05.2017, 22:38

Ce bune ar fi vreo două pe dimineață!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu lapte