Paine cu rozmarin

de Dya Daniela Andrei in Piine, 1 Aug 2014 | 2566 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba de grau
  • 25 gr drojdie
  • sare dupa gust
  • 300 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita cu zahar
  • 2 lingurite cu rozmarin
  • 3-4 lingurite cu ulei de masline
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu rozmarin:

Punem drojdia intr-un bol si o pasam cu zaharul pana se lichifiaza, adaugam 100 ml de apa calduta si o lasam la dospit 10-15 minte aproximativ.

Intre timp cernem faina si presaram sarea. Formam o adancitura in mijlocul careia adaugam drojdia si restul de apa calduta. Presaram rozmarinul si amestecam usor pana ce incorporam toata faina. Framantam aluatul obtinut, folosindu-ne de cele 3-4 lingurite cu ulei de masline, cat sa omogenizam totul. Presaram apoi putina faina peste aluat, acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul.

Il modelam in functie de forma tavii de copt.

Ungem tava cu putin ulei, asezam aluatul si il coacem la 150 de grade pana ce se rumeneste frumos.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Vasul in care am copt painica a fost destul de intins, de aceea painica nu a crescut foarte mult. Alegeti un vas/tava mai ingust/a.

2

Inainte de a coace painica am uns-o cu putin ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa, cu smantana in aluat