Floricele cu mac

de La Ancuta in Piine, 10 Dec 2010 | 1962 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 g drojdie uscata
  • 30 ml ulei
  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 500 g faina
  • Mai avem nevoie de :
  • 1 galbenus
  • ~50 g mac
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floricele cu mac:

Drojdia o dizolvam in putin lapte caldut amestecat cu zaharul.


Punem faina intr-un caston. Facem o gaura in mijloc si punem drojdia dizolvata. Adaugam si restul de lapte. Amestecam putin si adaugam sarea si uleiul.


Framantam bine pana devine un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana.


Presaram cu faina, acoperim si il lasam la loc caldut pana isi dubleaza volumul.


Aluatul crescut il rasturnam pe masa de lucru usor infainata. Impartim aluatul in bucati cat mai egale (de ~ 50 grame fiecare) si le dam o forma rotunda.


Luam fiecare biluta si o aplatizam cu mana. O ungem apoi cu galbenus desfacut in putin lapte si o punem cu partea unsa in mac.


Cu un card sau un cutit ascutit de face o taietura pe mijloc, in forma de stea.


Se intoarce cu partea cu mac pe masa si se trag colturile catre exterior.


Se pun floricelele in tava tapetata cu hartie si se mai lasa sa stea 5-10 minute.


Se dau la cuptor, la foc potrivit pentru 15-20 de minute.


Sunt foarte bune si pufoase. Mie mi-au iesit 25 de floricele.


Sursa


Multumesc Miha


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

La Ancuta 1

11.12.2010, 21:28

Rocsi

MotanLaOale 1

13.12.2010, 10:46

arata super

La Ancuta 1

13.12.2010, 11:45

Motan multumesc. Au fost foarte bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi taranesti cu carne tocata
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Budinca de orez cu capsuni la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

de laura_n 6

ieri la 17:31

Dulceata de cirese amare

ieri la 15:29

Desert tort 10 ani

pe 16.06 la 21:34

Perisoare din piept de pui cu marar

pe 16.06 la 13:11

Desert pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere

de Rocsi 9

pe 15.06 la 18:20

RETETA RECOMANDATA
Batoane cu mac si susan