Paine cu sofran si maghiran

de Brindusa in Piine, 5 Feb 2011 | 1668 vizualizari

 

O paine foarte pufoasa si aromata, numai buna sa intinzi niste unt pe ea

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina pentru paine + 2 linguri + faina pentru framantat
  • 250 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie proaspata
  • 50 g unt topit si racorit
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 plic sofran de la Kotanyi
  • 1/2 lingurita maghiran uscat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu sofran si maghiran:

Intr-o canuta amesteca sofranul cu 2 linguri de lapte. Lasa deoparte


Amesteca laptele cu zaharul si drojdia. Amesteca si lasa cam 5 minute, pana ce incepe sa se umfle


Pune intr-un castron mare: faina, sarea, untul si drojdia. Amesteca cu o lingura pana ce nu se mai poate amesteca.


Pune coca pe o suprafata curata si incepe sa framanti. Te poti ajuta de putina faina ca sa nu se lipeasca de maini. Framanta pana ce coca devine elastica si matasoasa.


Pune coca in castronul presarat cu faina si acopera cu un prosop curat. Lasa sa creasca 45 minute, sau pana ce coca se dubleaza


Scoate coca din castron si imparte-o in doua.


Intr-o jumatate de coca pune laptele cu sofran. Adauga cele 2 linguri de faina si amesteca pana ce coca e omogena. Formeaza din ea un sul lung cat tava de copt.


In a doua jumatate de coca pune maghiranul si framanta incet, pana ce acesta e incorporat bine.


Fa din coca un sul lung cat tava.


Impleteste cele doua suluri de coca si pune-le in tava presarata cu putina faina


Acopera tava cu un prosop curat si lasa sa creasca 45 minute.


In timpul acesta incalzeste cuptorul la temperatura foarte mare.


Pune tava in cuptor, da focul mai mic si coace 30 - 45 minute.


Scoate painea pe un gratar si unge coaja cu apa rece (cu o pensula)


Acopera painea cu un prosop si lasa sa se raceasca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu sofran si maghiran" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

LUK 1

06.02.2011, 13:11

vanilla 1

07.02.2011, 14:48

foarte interesant!!!! si cred ca foarte gustos!!!

elena1988 1

11.02.2011, 16:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Painea Soacrei