Paine cu ulei de masline

de utamaria in Piine, 27 Ian 2012 | 1042 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg de faina
  • 40gr drojdie
  • 2 lingurite de sare
  • 1 lingura de zahar
  • 5 linguri de ulei de maskine
  • 600ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu ulei de masline:

Se cerne faina intr-un bol destul de incapator,se adauga sarea si se amesteca bine,deoarece nu trebuie sa intre in contact cu drojdia,in mijlocul bolului se face o adancitura unde se pune zaharul si drojdia se adauga putina apa calduta cat sa se omogenizez drojdia .se lasa sa dospeasca cca 10 minute dupa care se adauga uleiul de masline,restul de apa si se framanta bine.


Se lasa la dospit cca 20 minute dupa cre se imparte aluatul in doua.se sogeste bine dupa care se modeleaza in forma tavilor in care se va coace,tavi care au fost unse cu ulei de masline apoi se mai lasa sa dospeasca in tavi inca cca 20 de minute dupa care se da la cuptorul preincalzit,se coace cca 20-30 de minute apoi se scoate si se umezeste deasupra cu un pic de apa rece sa se inmoaie coaja,dupa care se acopera cu un servet de bumbac pana se raceste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

gaby_gabytza 1

28.01.2012, 08:22

Place

Ana_Maria269 1

28.01.2012, 09:34

utamaria 1

28.01.2012, 19:52

multumesc
o recomand cu caldura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine din faina integrala de grau si faina de soia