Paine cu ulei de masline

de utamaria in Piine, 27 Ian 2012 | 991 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg de faina
  • 40gr drojdie
  • 2 lingurite de sare
  • 1 lingura de zahar
  • 5 linguri de ulei de maskine
  • 600ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu ulei de masline:

Se cerne faina intr-un bol destul de incapator,se adauga sarea si se amesteca bine,deoarece nu trebuie sa intre in contact cu drojdia,in mijlocul bolului se face o adancitura unde se pune zaharul si drojdia se adauga putina apa calduta cat sa se omogenizez drojdia .se lasa sa dospeasca cca 10 minute dupa care se adauga uleiul de masline,restul de apa si se framanta bine.

Se lasa la dospit cca 20 minute dupa cre se imparte aluatul in doua.se sogeste bine dupa care se modeleaza in forma tavilor in care se va coace,tavi care au fost unse cu ulei de masline apoi se mai lasa sa dospeasca in tavi inca cca 20 de minute dupa care se da la cuptorul preincalzit,se coace cca 20-30 de minute apoi se scoate si se umezeste deasupra cu un pic de apa rece sa se inmoaie coaja,dupa care se acopera cu un servet de bumbac pana se raceste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

gaby_gabytza 1

28.01.2012, 08:22

Place

Ana_Maria269 1

28.01.2012, 09:34

utamaria 1

28.01.2012, 19:52

multumesc
o recomand cu caldura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!