Painici cu ceapa

de mimmi in Piine, 5 Mar 2013 | 2897 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 100 g tarate de grau
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura ulei
  • 200 ml apa
  • 1 ou
  • sare
  • susan
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu ceapa:

Cernem faina intr-un bol. Adaugam taratele, oul, drojdia, sarea si framantam cu apa calduta, pana devine un aluat elastic. Adaugam ceapa calita intr-o lingura de ulei si mai framantam inca odata pana se incorporeaza ceapa in aluat. Lasam la dospit,intr-un loc caldut,cca 1 ora, pana isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul intr-un dreptunghi, il rulam si il taiem in bucati potrivit de mari. Punem rulourile intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si presaram susan. Le lasam la dospit 20 de minute, dupa care le dam la cuptor pentru cca 35 de minute.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Turte coapte in tigaie fara ulei