Paine neagra cu seminte

de mena29 in Piine, 31 Mai 2013 | 2640 vizualizari

 

A trecut ceva timp de cand nu am mai postat nici o reteta si mi-am zis ca cel mai bine ar fi sa incep cu o reteta de paine care este absolut delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • faina neagra-1kg
  • drojdie uscata-14g
  • sare-2lingurita
  • zahar-1lingurita
  • apa calduta-600ml
  • ulei de masline-4linguri
  • seminte de floarea soarelui-4-5linguri
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra cu seminte:

Prima data am cernut faina dupa care am facut in mijlocul ei o groapa in care am pus zaharul sarea si drojdia si semintele de floarea soarelui.Am adaugat apa calduta si am framantat un aluat destul de tare,pana a inceput sa se desprinda de pe maini.Am adaugat uleiul de masline,am mai framantat putin.L-am lasat sa dospeasca o ora,acoperit cu un servet curat,la caldura!


Mi-am pregatit doua forme in care fac eu cozonac.Am pus hartie de copt in ele,am impartit aluatul in doua si l-am pus in cele doua tavi.Formele erau pline de trei sferturi!L-am presarat cu faina si l-am mai lasat sa creasca inca 10 minute.


Am copt painea in cuptorul preincalzit,aproximativ o ora.Cand painea a fost gata coapta,am lasat-o inca 10 minute in forme dupa care am scos-o,am pus-o pe un gratar si am lasat-o o ora,acoperita cu un servet curat!



 

TIPS-URI

1

Puteti imbogati aluatul cu diverse ierburi sau verdeturi,cu masline,ceapa taiata cuburi mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra cu seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

mihaelar63 1

07.06.2013, 17:41

Arata senzational
bine ca ai mai postat si tu ceva ca incepeam sa-mi fac griji ca tu nu mananci deloc

mena29 1

08.06.2013, 00:21

Simo,multumesc!

mena29 1

08.06.2013, 00:26

Hahaha,Mihaela,ma si vedeai slaba ca un biscuite)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Focaccia