Pâine de casă

de Satisfyyourcravings in Piine, 2 Apr 2014 | 6150 vizualizari

 

Nimic nu se compară cu pâinea autentică, făcută în casă în care poți controla direct ceea ce conține. Mirosul îmbietor e bonus!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr făină
  • 1 pliculeț drojdie uscată
  • 1 cană apă călduță
  • 1 linguriță sare
  • 1/2 lingură zahăr
  • 2 linguri ulei de măsline de bună calitate
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine de casă:

Prin amestecarea tuturor ingredientelor se obține un aluat ce se frămână minim 15 minute pe o planșetă presărată cu făină. 

Se transferă într-un vas potrivit pentru cuptor, tapetat cu foaie de copt. Se acoperă cu un prosop umed și se lasă la crescut 2 ore. 

Se introduce vasul în cuptorul preînălzit la 170 de grade în care a fost așezată, cu 15 minute înainte, o tavă cu apă, pe raftul cel mai de jos. Vasul se așează pe raftul imediat următor. 

Se coace 20-30 de minute, până începe să se rumenească. În ultimele minute, se scoate tava cu apă, se transferă vasul cu pâine pe raftul inferior și se lasă până prinde o crustă aurie. 

Se lasă să se răcească câteva minute în vas, apoi se transferă pe un grilaj din metal pentru răcirea completă. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine de casă" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine ca la tara