Paine de casa cu branza de burduf, ceapa rosie, chimen si susan by Alex Teacher

de AlexTeacher in Piine, 26 Feb 2015 | 3954 vizualizari

 

Hai ca dupa atata vorbarie era si cazul sa mai pregatim cate ceva. Acum fac paine. Fac paine destul des - old school, asa cum pregatea bunica, fara masina de paine. Si m-am gandit sa va impartasesc reteta mea de paine cu branza de burduf, ceapa rosie si chimen. Aceasta reteta s-a nascut din dorinta mea de a manca un sandwich :) Cum nu prea aveam mare lucru prin frigider, si nici paine totodata, am zis ca trebuie sa fac o paine atat de buna incat sa fie o blasfemie sa mai pui ceva pe ea. Si-am reusit. Este pacat de la Dumnezeu sa n-o mancati goala. Nu contest ca este cam scumpicica pentru o paine, dar merita fiecare leut. Nu-i nici greu de facut si credeti-ma ca veti da pe spate chiar si cei mai exigenti critici culinari. Timp de un an de zile am fost bucatarul personal al Ambasadorului Greciei. Si adora aceasta paine - aceasta si inca una cu pancetta si rosii uscate (vom ajunge si la acea reteta in saptamanile urmatoare). O manca intotdeauna goala. Obisnuia sa serveasca un antreu mic, si apoi sa manance o paine intreaga la felul principal. Si tin minte ca dupa desert intotdeauna mai venea sa ma intrebe daca mi-au mai ramas cateva felii de paine, "ratacite" pe undeva. Din pacate, cu pozele stau cam prost, am o poza doar cu preparatul final, insa sper ca instructiunile au fost suficient de explicite incat sa va determine sa incercati aceasta minunatie. Pofta buna, si tineti minte: tot ce faceti in bucatarie, sa faceti cu dragoste ! :)

 

INGREDIENTE

INGREDIENTE:

  • 1200 g de faina
  • 50 g de drojdie de bere, din care 40 g dizolvata in 600 ml de apa
  • 220 g branza de burduf
  • 3 cepe rosii potrivite
  • 1 lingura de sare grunjoasa si 1/2 lingurita de zahar
  • 1 galbenus de ou
  • 100 ml ulei de masline
  • 2 linguri de smantana grasa
  • 2 linguri de seminte de chimen
  • seminte de susan si sare grunjoasa pentru presarat pe deasupra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu branza de burduf, ceapa rosie, chimen si susan by Alex Teacher:

MOD DE PREPARARE:





  • Taiam ceapa cubulete mici;




  • Cernem 1000g faina intr-un castron mai mare sau un lighean;




  • Peste faina adaugam 10 g de drojdie proaspata pe care o faramitam. Restul de 40 g se dizolva in 600 ml de apa impreuna cu sarea si 1/2 lingurita de zahar;




  • Facem o gropita in faina si turnam incet, cu o mana apa si drojdia de bere dizolvata in timp ce cu cealalta mana incorporam faina putin cate putin;




  • Adaugam si branza de burduf impreuna cu chimenul si smantana si incepem sa framantam;




  • Punem si ceapa in aluat si continuam framantatul. Vreo 15 minute incontinuu nu ar strica. In caz contrar, painea va iesi atat de tare incat puteti sa spargeti geamul cu ea :)




  • Adaugam si 100 ml ulei de masline si continuam sa framantam;




  • Incingeti cuptorul la 150 ᵒ C .




  • La framantat veti mai avea nevoie din cand in cand de faina in plus. Pentru asta va veti folosi de cele 200g ramase. Dupa ce-ati framantat-o, acoperiti lighenasul cu folie de plastic sau cu un prosop si lasati-l la cald. Aluatul trebuie sa stea circa 2 ore la dospit;




  • Dupa ce-a crescut (apasati-l sa vedeti cat de pufos este) , modelati-o in maini dupa pofta inimii si asezati-o intr-o tava cu hartie de copt.




  • Amestecati galbenusul si ungeti aluatul cu ajutorul unei pensule sau cu ajutorul unei pene de gasca. Presarati apoi susan si sare grunjoasa peste;




  • Introduceti-o in cuptor la 150 ᵒ C.




  • Dupa cca 30 min, o puteti unge periodic cu galbenus;




  • Cand aceasta s-a rumenit, facem testul cu scobitoarea. Infigeti scobitoarea in centru si daca este uscata inseamna ca este facuta.




  • Scoateti-o pe un tocator de lemn si lasati-o la odihnit circa 3 ore, acoperita de un prosop (facem acest lucru ca ea sa-si pastreze crusta moale - daca optati pentru o crusta mai crocanta, atunci nu o acoperiti).




  • Este atat de buna incat se poate consuma si goala.



Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu branza de burduf, ceapa rosie, chimen si susan by Alex Teacher" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Bunica 1

28.02.2015, 21:20

Vaiiiiiiiiiii,ce bunătate de pâine! Am trecut-o la favorite

Panacris 1

01.03.2015, 15:31

retete bune 1

01.03.2015, 18:16

ce bine arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Iahnie de fasole
  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

RETETA RECOMANDATA
Paine cu branza in aluat