Paine de secara

de simona72 in Piine, 11 Mai 2013 | 4822 vizualizari

 

Inaugurarea formei de silicon pt chec pe care am achizitionat-o din camara a fost cu o paine de secara. Nu este o paine foarte pufoasa, tocmai de aceea o fac mai rar, dar este sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina alba
  • 300 gr faina de secara
  • 150 ml kefir
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura miere
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 cub mic de drojdie proaspata
  • seminte susan pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de secara:

Am framintat aluatul la masina de paine, ingredientele le-am pus in urmatoarea ordine:apa, kefir, sare, miere, ulei, faina, deasupra drojdia rupta bucatele. Dupa ce masina a framintat aluatul, l-am pus intr-un castron acoperit cu prosop de bucatarie, apoi l-am lasat la loc caldut sa dospeasca pt 30-40 minute. Dupa ce a crescut frumos, l-am rasturnat pe masa de lucru, am facut un sul din aluat si l-am pus in tava de chec din silicon. Am presarat seminte de susan deasupra, l-am lasat sa mai creasca 20 minute acoperit cu prosop de bucatarie, iar apoi l-am dat la cuptorul incins la 160 gr pt 35-40 minute.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

daca painea prinde crusta mai repede decit trebuie, puneti o folie de aluminiu peste paine sa nu se arda deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de secara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

11.05.2013, 21:07

Imi place painea pregatita in casa

CookieMonster 1

11.05.2013, 21:49

simona

mirela0911 1

12.05.2013, 11:29

Ce frumoasa e!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Impletituri sarate