Paine poloneza de secara

de Rux in Piine, 13 Noi 2010 | 6380 vizualizari

 

O painica deosebita si tare sanatoasa...este total pe gustul meu, faina de secara combinata cu chimen...adorabila savoare...

 

INGREDIENTE

  • un cubulet  25 gr de drojdie proaspata sau un pliculet de drojdie uscata 7 gr
  • 225 gr faina secara( 2 cani)
  • 225 gr faina alba fara inalbitori( 2 cani)
  • 2 lingurite chimen
  • 2 lingurite sare
  • 140 ml lapte caldut( 2/3 cana)
  • 1 lingurita miere
  • 140 ml apa ( 2/3 cana)
  • faina integrala de grau ptr. decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine poloneza de secara:

1. Ungeti cu putin unt sau ulei sau folositi folie. Amestecati faina, chimenul si sarea in vasul de facut paine. Faceti o gropita la mijloc.

2. Faceti o pasta din drojdie lapte si miere intr-un mic vas. Turnati in centrul fainii.

Adaugati apa calduta si amestecati pana obtineti un aluat. Framantati zece minute pana devine elastic si ferm. Ridicati cu o mana aluatul din vas si ungeti cu putin ulei vasul. Ungeti putin si deasupra si acoperiti cu o folie. Lasati la loc cald pana isi dubleaza volumul( poate dura pana la trei ore).

4. Luati aluatul si modelati-l sub forma de painica rotunda si asezati-l in tava pregatita. Acoperiti painica cu o folie unsa cu ulei.

5. Lasati painica la crescut pana isi dubleaza din nou volumul.

6.Cand este gata, presarati faina integrala si faceti cu cutitul doua crestaturi la distanta de 2,5 cm.

7. Preincaziti cuptorul la 220 grade si coaceti painea 30-35 de minute. Raciti painea pe un gratar.

( reteta din cartea " Retete delicioase pentru prepararea painii" aparuta la Editura Aquila)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine poloneza de secara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rux 1

14.11.2010, 11:21

Nadina...merita sa stii

Ligia Bxl 1

09.02.2011, 21:48

mai ruxy tu ai furat painea asta de la magazin sa ne-o arati noua?e foarte perfecta,sa-ti deschizi brutarie ca faci bani frumosi

adry88 1

08.05.2011, 16:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA