Paine de secara cu seminte

de Corinuta in Piine, 30 Noi 2012 | 1759 vizualizari

 

Mie tare imi place sa aiba consistenta painea pe care o mananc. Nu e ea alba si pufoasa, dar ma satur din 2 felioare :)

 

INGREDIENTE

  • 300g faina de secara
  • 200 g faina alba
  • 320 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 3 linguri cu seminte: de in, susan, floarea soarelui, sau de care va plac
  • 25 g drojdie proaspata sau 1 pliculet drojdie uscata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de secara cu seminte:

Intr-un bol mare se amesteca faina alba cu cea de secara si cu semintele. Se adauga apa calduta amestecata cu sarea, zaharul si drojdia si se framanta bine cca 5 minute. Se presara putina faina peste aluatul obtinut si se lasa sa dospeasca acoperit intr-un loc caldut cca 30 de minute.

Se rastoarna aluatul pe masa infainata si se modeleaza painea, apoi se pune in tava  tapetata cu hartie de copt, se acopera, si se mai lasa 45 de minute sa creasca in tava. Deasupra puteti preasara cateva seminte.

Se coace in cuptorul preincalzit cca 50 de minute la 180 de grade. Se scoate din cuptor, se lasa in tava 10 minute, apoi se scoate pe un gratar la racit.

Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de secara cu seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Paine de secara cu seminte-0
Paine de secara cu seminte-1

COMENTARII (22)

ANNA_46

ANNA_46 1

01.12.2012, 10:32

Foarte buna painica

deyutzky

deyutzky 1

02.12.2012, 10:20

painica facuta acasa mereu e gustoasa

Corinuta

Corinuta 1

02.12.2012, 10:42

de doua ori am facut saptamana asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!