Painici Laugenbrot

de Valclaudia in Piine, 9 Feb 2014 | 1980 vizualizari

 

calde si pufoase

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • 1 cubulet de drojdie
  • 1 lingurita de zahar
  • 30 ml ulei
  • 270 ml apa calduta
  • sare dupa gust (cca 1 lingurita)
  • sare grunjoasa, seminte de in si de susan
  • 2l apa
  • 1 plic bicarbonat
  • 4 linguri de sare
Portii: 13
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:


Drojdia se pune cu 50 ml apa calduta+zahar+sare intr-un pahar la dospit (10 min.)


Turnam drojdia diluata peste faina, adaugam restul de apa si 3-4 linguri de ulei si obtinem un aluat elastic pe care-l vom lasa la dospit cca 30 min. intr-un loc ferit de curenti.


Punem apa la fiert cu sarea si bicarbonatul.


Impartim aluatul dospit in portii mai mici (mie mi-au iesit 13 bucati)si le trecem pentru cca 30- 60 secunde prin solutia obtinuta din apa, sare si bicarbonat.


Scoatem chiflele direct in tava in care dorim sa le coacem, tapetata cu hartie de copt si inainte de a le da la cuptor le crestam deasupra si presaram sare grunjoasa seminte de in si de susan.


Dam tava la copt, la foc moderat pana se rumenesc frumos (170 grade, cca 25 minute).


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mamaieelena 1

10.02.2014, 14:35

super

MOKUSKA 1

07.05.2014, 15:20

MOKUSKA 1

07.05.2014, 15:27

solutia obtinuta din apa, sare si bicarbonat pentru ce ajuta?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10688 puncte

 Merisor

9730 puncte

Rocsi

5870 puncte

RODIMUR

5393 puncte

mirela0911

5292 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paine din faina integrala de ovaz cu masline