Paine fara framantare

de poa in Piine, 3 Apr 2015 | 10587 vizualizari

 

Pentru acei carora le place painea cu coaja crocanta si miezul elastic. O reteta usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de faina 000
  • 340 ml apa
  • 13 grame drojdie proaspata sau un plic drojdie uscata
  • 2 lingurite sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine fara framantare:

Cernem faina intr-un vas si o amestecam cu sarea. Daca folosim drojdie proaspata, aceasta se dizolva in apa calduta. Drojdia uscata nu necesita dizolvare.

Se amesteca faina cu amestecul format din apa si drojdie sau cu drojdia uscata si cantitatea de apa intr-o cratita. Se obtine un aluat mai moale. Se pune un capac peste cratita si se baga in frigider pana a doua zi, preferabil cam pe la aceeasi ora. Trebuie lasat la rece intre 12 si 24 de ore.

A doua zi se scoate aluatul din frigider si se rastoarna pe planul de lucru pudrat cu faina din belsug. Se pudreaza bine mainile cu faina, se pudreza niste faina si deasupra aluatului si apoi se aplatizeaza usor, intr-un dreptunghi. Se aduce partea dreapta pana la jumate, apoi se acopera partea dreapta cu partea stanga. Se intoarce sulul format si se mai repeta o data impaturirea.

Se pudraza bine cu faina un servet de bucatarie, pe care se aseaza aluatul cu partea deschisa, in jos. Se pudreaza cu faina si deasupra aluatului, apoi aluatul se acopera cu servetul si se lasa la temperatura camerei aprox 30 min / 1 ora, sa se odihneasca.

Intre timp se incalzeste foarte bine cuptorul, la temperatura maxima (250°C), cu o oala cu tot cu capac inauntru. Se ridica usor prosopul si se ia aluatul in palma, in asa fel incat partea de jos sa ramana in sus. Se deschide cuptorul si cu miscari rapide, cu o manusa, se ridica capacul oalei incinse, se arunca painea in ea. Se acopera cu capacul si se lasa aprox 25 min. Dupa 25 de minute, se ia capacul si se mai lasa painea alte 10-15 minute in cuptor pana se face o crusta inchisa la culoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine fara framantare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

poa 1

28.04.2015, 15:15

Multumesc pentru apreciere!

Gicuta 1

31.01.2016, 23:01

super reteta!! ce bine arata painica ta!

marcela1979 1

21.04.2016, 15:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi in forma de guguluf