Aperitiv chifle cu morcovi, sunca si cascaval

de Panacris in Piine, 26 Apr 2020 | 2990 vizualizari

 

Hmmmm, de cum am văzut filmulețul https://video.cookist.com/video/an/XpWKQuSwNnflGLXj,   😉 am și poftit;) M-am si gandit la noua provocare  "Aluaturi de casa" ;)
  Minuntaaa! ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru maia:
  • Morcov 1 bucată,
  • Ou 1 bucată,
  • Sare 1 lingură,
  • Zahăr 1 linguriță,
  • Drojdie uscată 1 plic,
  • Făină albă 3 linguri.
  • Pentru brioșe:
  • Apă călduță cca. 250 g.
  • Făină albă cca. 500 g,
  • Ulei de rapiță 2 linguri,
  • Pătrunjel verde 3 fire.
  • Pentru umplutură:
  • Cașcaval ras 100 g,
  • Cubulețe șuncă 100 g,
  • Pentru uns:
  • Gălbenuș de ou 1 bucată,
  • Sare fină 1 linguriță,
  • Semințe de mac cca 1 lingură.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chifle cu morcovi, sunca si cascaval:

Într-un vas înalt se pune morcovul curățat și mărunțit, eventual ras pe răzătoarea mare, se adaugă oul și se mărunțește cu mixerul vertical, până ce se obține un piure fin.

Apoi se adaugă rând pe rând, sarea, zahărul, uleiul, drojdia uscată și 3 linguri de făină, amestecându-se până ce se înglobează toate elementele.

Se adaugă restul de făină, apă călduță și se frământă până se omogenizează și se obține un aluat elastic, se acoperă și se lasă la dospit minim 30 minute.

Se poate frământa clasic de mână, sau mai ușor cu ajutorul unui mixer simplu sau planetar sau și mai ușor cu ajutorul mașinii de frământat pâine.

În acest caz pașii vor fi următorii:

-       Pentru maia se urmează aceeși pași ca și la varianta clasică.

-       Apa călduță și făină se pun în vasul mașii de frământat pâine, se adaugă maiaua și pătrunjelul tocat mărunt, uleiul, se setează aparatul la programul de frâmântare și dospire, apoi se pornește butonul start, pentru timpul de preparare, selectat.

Între timp baconul și cașcavalul se mărunțesc, asta dacă aveți bucăți întregi, eu am folosit bacon gata mărunțit și cașcaval ras.

Aluatul dospit, se răstoarnă pe masa de lucru, puțin înfăinată, apoi se împarte în cca. 8 chifle. Se apaltizează, apoi se pune în mijlocul fiecărei chifle câte o lingură de amestecul din bacon si cașcaval, apoi se închide ca o bocceluță și se rotunjește ușor.

În tava tapetată cu foaie de pergament sau puțin unt, se așează chiflele în forma dorită.

Se ung cu gălbenuș de ou, se presară sare, semințe de mac și se dau la copt, în cuptorul preîncins cca. 20 minute la 180 grade.

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chifle cu morcovi, sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Koulouria – Covrigi grecesti