Paine din faina alba/neagra

de T I M E A in Piine, 27 Mai 2012 | 1330 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba tip 650
  • 500 gr faina neagra
  • 200 ml lapte caldut
  • 480 ml apa calduta
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 4 linguri ulei
  • seminte floarea soarelui pt chifle
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine din faina alba/neagra:

Mai intai punem drojdia la dospit in lapte caldut (luam din cantitatea de mai sus) cu o lingurita de zahar timp de 10-15 min.


Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, apoi turnam drojdia dospita si adaugam treptat apa calduta si restul de lapte caldut.


Framantam adaugand si uleiul pana nu se mai lipeste de degete.


Acoperim si punem la loc cald timp de aprox o ora sau chiar mai mult, depinde de temp. camerei (practic pana isi dubleaza volumul).


Eu din aluatul de mai sus am facut trei impletituri si o tava de chifle.


Pentru impletituri: rupem din aluat bucati pe care le rulam si apoi le impletim cate doua.


Iar pt chifle rupem din aluam si forma bilute cu mana. Chiflele le ungem cu putin ulei si le dam prin seminte de floarea soarelui.


Asezam impletiturile si chiflele in tavi tapetate cu hartie de copt.


Lasam la dospit din nou pana isi dubleaza volumul.


Dam la cuptorul incins la 185-190 grade timp de aprox 25-30 min.


Chiflele se fac putin mai repede.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine din faina alba/neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mamaieelena 1

28.05.2012, 16:35

ce gustoasa este

T I M E A 1

28.05.2012, 16:54

multumesc

iri_iri 1

29.05.2012, 00:13

bun,bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Paine cu iaurt