Paine- Felii cu branza si usturoi

de simona72 in Piine, 7 Dec 2015 | 2043 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun decat o paine facuta in casa? Iar daca la paine mai adaugi si ceva branzica proaspata de vaci(facuta tot in casa), cativa graunti de usturoi, putina leurda de la congelator sau patrunjel proaspat daca nu aveti leurda, o cana de lapte sau iaurt si micul dejun sau cina este gata. 

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 320 ml lapte caldut
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 550 gr faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr branza dulce de vaci
  • 1 legatura leurda(congelata) sau patrunjel verde
  • 4 catei de usturoi
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 70 gr unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine- Felii cu branza si usturoi:

Pentru aluat: a fost facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus. Lasam aluatul la dospit 20 minute la loc caldut.


Pentru umplutura: intr-un castron zdrobim branza de vaci cu furculita, adaugam sare si piper proaspat rasnit, leurda taiata marunt(sau patrunjel daca nu avem leurda), usturoiul pisat, untul topit. Amestecam toate ingredientele pana obtinem o crema de branza.


Pe masa de lucru usor infainata punem aluatul. Il intindem cu sucitorul intr-un dreptunghi. Peste aluat intindem crema de branza. Cu un cutit bine ascutit taiem aluatul in patrate de marimea tavii in care urmeaza sa coacem painea. Suprapunem cateva felii, le punem in tava de paine, apoi adaugam restul de felii la celelalte, pana umplem tava si terminam feliile. Lasam aluatul la dospit 15 minute in cuptorul cald la 50 grade. Crestem temperature cuptorului la 175 grade si coacem painea 35-40 minute pana se rumeneste usor pe desupra. Lasam painea sa se racoreasca, o scoatem pe un fund de lemn, rupem felii de paine si servim cu mare pofta. Sa va fie de bine!!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine- Felii cu branza si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (32)

Xandrinne 1

09.12.2015, 06:03

CarmenBlue 1

09.12.2015, 14:00

diaconta 1

10.12.2015, 10:20

Eu am trecut pe la painea ta dar n-am zis nimic )) cred ca din motiv de ....dieta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort diplomat cu iaurt si ananas
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine dulce