Paine floare

de oanapl in Piine, 29 Mar 2017 | 575 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 300 ml apa
  • ½ cub drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 4 linguri ulei
  • 1 galbenus (pentru uns)
  • 2 linguri apa
  • 20 g susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine floare:

Cerni faina, pentru a o aera si dizolvi sarea in apa. Drojdia o inmoi cu zaharul in apa calduta. Cand s-a umflat destul si nu mai face bulbuci, e gata de adaugat peste faina. Adaugi maiaua si incepi sa framanti aluatul, timp de cel putin 10 minute. La final, adaugi si uleiul si framanti pana cand aluatul nu se mai tine de maini. Acoperi aluatul cu un prosop si il lasi la crescut, circa 40 de minute, intr-un loc cald. Dupa scurgerea acestui timp, intinzi aluatul in tava si cu ajutorul unui capac, ii dai o forma rotunda, apoi il crestezi de 8 ori fara a decupa centrul. Fiecare triunghi rezultat il mai crestezi inca o data in centru (conform imaginii) si apoi prinzi de coltul triunghiului si il introduci prin acea crestatura de cateva ori.

Crestezi  foarte putin fiecare triunghi, pentru a obtine cateva raze in interiorul florii. 

Lasi la crescut inca 20 de minute. Bati galbenusul cu 2 linguri de apa si pensulezi painea. Presari susanul.

 Incalzesti cuptorul la 200° C si bagi painea in cuptor. Dupa 10 minute, reduci temperatura la 180° C. Coci painea timp de 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine floare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

oanapl 1

30.03.2017, 16:46

Va multumesc de aprecieri!

Panacris 1

30.03.2017, 20:43

Gherca Daniela 1

31.03.2017, 17:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Paine super rapida