Paine Floarea soarelui

de anaiss in Piine, 4 Feb 2012 | 2765 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 ml lapte sau apa (eu am pus apa ca nu aveam lapte in casa)
  • 3 linguri ulei masline
  • 15 g drojdie de bere
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 lingurite rase de sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Floarea soarelui:

Se pune intr-un castron faina si se face un cuibusor in mijloc unde se toarna drojdia dizolvata in putina apa calduta impreuna cu zaharul. Apoi se adauga cele 3 linguri de ulei de masline.


Se amesteca putin, dupa care se adauga apa sau laptele si sarea si se framanta energic pana se formeaza un aluat elastic. Se formeaza o bila si se pune intr-un loc calduros ca sa creasca.


Se lasa la crescut 1 ora.


Dupa ce a stat la crescut, se rastoarna aluatul pe masa de lucru, se mai framanta putin si cu sucitorul formam un cerc (destul de grosut) . Il ungem cu ulei de masline si il tapetam bine cu faina, dupa care il asezam in tava tapetata cu hartie de copt.


Taiem cercul in 4 parti (nu facem taieturile pana in mijloc), apoi fiecare parte o taiem iarasi in 4 si astfel obtinem 16 petale.


Luam fiecare petala, tragem putin de ea si o rotim o data , astfel incat sa aiba o parte laterala in sus.


Dupa ce am facut asa cu toate petalele, presaram diferite seminte deasupra.Eu am avut susan dar puteti pune mac, seminte de floarea soarelui, migdale, etc


Mai lasam aproximativ 1 ora sa creasca, dupa care o dam la cuptorul preancalzit aproximativ 30 de minute, pana vedeti ca petalele s-au rumenit bine si au devent crocante.


Pofta buna!!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

anaiss 1

05.02.2012, 21:13

multumesc Kamy:*

VERONICA2607 1

11.02.2012, 15:16

superb aspectul si nici de gust nu am ce zice ..la cum arata...e de mare efect....superba paine...

anaiss 1

11.02.2012, 15:35

Multumesc mult Veronica :*

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa din faina alba