Painici cu miez pufos si crusta de sare grunjoasa, chimen si coriandru

de Adinuta in Piine, 28 Oct 2009 | 4466 vizualizari

 

O reteta pe care tocmai am descoperit-o intr-o carte de bucate si deja m-am indragostit de ea. Painicile ies foarte pufoase, iar crusta sarata si aromata.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame faina
  • 130 ml lapte caldut
  • cam o jumatate de lingurita de zahar (eu am folosit brun grunjos si am pus o lingurita)
  • 25 grame de drojdie proaspata
  • 100 grame unt la temperatura camerei
  • 2 oua mijlocii
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita chimen seminte
  • 1 lingurita coriandru seminte
  • 1 lingurita sare grunjoasa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu miez pufos si crusta de sare grunjoasa, chimen si coriandru:

Pasul 1: Intr-un vas adanc se cerne faina, iar in mijlocul ei se face o gaura in care se pun laptele caldut, zaharul si drojdia sfaramata. Se amesteca usor (doar laptele cu drojdia si zaharul) si se lasa sa fermenteze cam 10-15 minute.


Pasul 2: Se dauga si cele doua oua intregi batute cu furculita, laptele, sarea fina si se framanta un aluat elastic. Se lasa la crescut la loc caldut jumatate de ora. Dupa ce trec cele 30 de minute, framantam din nou acest aluat crescut si il lasam din nou la loc caldut inca jumatate de ora. Deci in total o ora.


Pasul 3: Pe planseta de lucru se presara faina. Trebuie sa obtinem 12 painici. Asa ca am impartit aluatul in 2, apoi cele 2 bucati din nou in jumatate. Apoi, cele 4 bucati obtinute le-am impartit fiecare in cate 3. (daca este vreo metoda mai simpla de a imparti un aluat in 12, mentionez ca am terminat filologia :D). Aceste bilute de aluat le trecem prin putina faina si le presam un pic in palme.


Pasul 4: Painicile se pun intr-o tava, fie unsa cu ulei, fie in care am pus foaie de copt. Trebuia lasata suficienta distanta intre ele pentru ca se vor umfla generos la copt. Cele 2 galbenusuri le frecam cu 4 lingurite de apa si ungem painicile. Apoi presaram pe fiecare dintre ele sare grunjoasa, chimen si coriandru. Se dau la cuptorul incins deja pentru 15-20 minute, la 180 grade. Pofta buna!


* in ultima poza de grup a painicilor, sunt doar 11 ... una nici n-a iesit bine in cuptor ca a fost devorata asa, aburinda cum era. Abia apoi am putut sa le pozez linistita :p

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu miez pufos si crusta de sare grunjoasa, chimen si coriandru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Miha 1

28.10.2009, 13:27

"Nu imi place sa ma iau foarte in serios"... Nici mie! Desi imi place sa cred ca sunt o doamna serioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Clatite cu ricotta si ton
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau paste

de xana 5

la 15:40

Bulion

de Lau 9

la 13:00

RETETA RECOMANDATA
Painici cu lapte (Anpan bread)