Foi de tortilla - reteta de baza

de Angelina_Elena in Piine, 27 Oct 2012 | 9944 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina
  • 10 g drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingura unt sau 40 ml ulei
  • 1 varf de lingurita de sare
  • lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de tortilla - reteta de baza:

Faina se pune intr-un vas, se adauga sarea, apoi drojdia si zaharul dizolvate in putin lapte caldut.


Incepem apoi sa framantam, adaugand putin cate putin laptele.


Trebuie sa framantam pana obtinem un aluat elastic.


La final adaugam uleiul si framantam bine pana cand aluatul nu se mai prinde de mana.


Se impartea aluatul in 6 parti egale, dupa care se intinde fiecare bucata de aluat intr-o foaie rotunda si se coace intr-o tigaie de teflon, fara ulei in ea.


Nu se fac greu si sunt foarte bune.


Se servesc cu diverse umpluturi, noi le-am servit umplute cu piept de pui si legume.

 

TIPS-URI

1

Nu intindeti foaia foarte subtire, si puteti sa folositi unt in loc de ulei, cum a spus si Gabytza!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de tortilla - reteta de baza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Angelina_Elena 1

28.10.2012, 13:35

Dia

angy2007 1

29.10.2012, 00:04

bine de stiut ca se pot face si in casa, si bineinteles ca sunt mai sanatoase!

Angelina_Elena 1

31.10.2012, 00:24

asa e Angy!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tortilla