Cornuri pufoase cu branza

de Giana in Piine, 12 Noi 2014 | 50315 vizualizari

 

La fel ca melcisorii pufosi, aceste cornuri sunt foarte bune si fragede. Se pastreaza pufoase pentru mult timp datorita retetei pentru aluat (amestecul de apa si lapte) si al modului de dospire si lucrare al aluatului.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua (un galbenus l-am folosit pentru a unge cornurile)
  • 1 cub drojdie
  • 200 ml lapte cald
  • 200 ml apa calda
  • 100 ml ulei
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 600-700 g faina
  • 50 g margarina topita (pentru a unge foile)
  • 500 g branza faramata pentru umplutura (eu am folosit telemea slab sarata)
Portii: 48
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu branza:

Se dizolva drojdia in apa calda, se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat ca de paine. Se imparte aluatul in 6 parti egale, fiecare bucata de coca se intinde cu ajutorul sucitorului in forma rotunda cat marimea unei farfurii. Foile obtinute se ung cu margarina ca sa nu se lipeasca intre ele si se aseaza una peste alta pe o tava sau farfurie plata.


Foile se tin la frigider timp de 1 ora la dospit. Se ia apoi fiecare foaie si se intinde separat cu sucitorul. Se taie in 8 felii (ca la pizza). La baza fiecarei felii se pune branza si se ruleaza spre interior obtinand cornurile. Aceasta procedura se repeta pentru fiecare foaie. Astfel, se obtin 48 de cornuri. Se asaza cornurile pe o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus de ou si se coc la cuptor pana se rumenesc.

 

TIPS-URI

1

Cornurile se pastreaza pufoase mai multe zile in recipiente cu capac sau acoperite cu folie de plastic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mirela4040 1

23.01.2015, 14:49

cum sa creasca in frigider la rece?ca sa creasca au nevoie de caldura...

Giana 1

09.02.2015, 16:43

Mirela, iti garantez ca aluatul va creste si in frigider

papabundetot 1

24.04.2015, 10:14

super reteta, o si pun la favorite

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!