Paine Gargarita

de gugugh in Piine, 25 Oct 2010 | 4425 vizualizari

 

este o reteta de pe petitchef.ro, buna buna , a mea a crescut cam mult de aceea arata mai putin a gargarita, merita incercata

 

INGREDIENTE

  • 1 ou si 1 galbenus,
  • 500 gr faina (am pus putin mai multa pt ca am framantat.o la masina de paine),
  • 7 gr drojdie uscata,
  • 360 ml lapte,
  • 60 ml ulei,
  • 1 lingura zahar,
  • 1 si 1/2 lingurita sare.
  • pt decor: 1 galbenus si mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Gargarita:

Pentru framantare la masina de paine se pun ingredientele in urmatoarea ordine: intai cele lichide(lapte, ulei, oua), apoi zahar, sare, faina si drojdia deasupra.


Pentru framantare manuala se procedeaza astfel: se dizolva drojdia in putin lapte cald. intr.un lighean se pun ingredientele solide(faina, sarea, zaharul) apoi se adauga cele lichide(lapte putin caldut), uleiul si ouale si se framnata bine, Apoi se pune si maiaua si se continua framantarea . se lasa la crescut cam 1 ora sa isi dubleze volumul.


Se trece la forma: din coca se taie o bila mare pt corpul gargaritei si o biluta mai mica pt cap. se lasa din nou la crescut in tava. inainte de a baga la cuptor se face o crestatura cu cutitul pe bila mare(corpul),pe bila mai mica se pun 2 stafide pt ochi se unge cu galbenus de ou si se presara cu mac. Se coace in cuptorul preincalzit.


Un deliciu, pufoasa, pufoasa. Eu nu am avut galbenus pt uns asa ca nu a iesit prea aspectuoasa.

TIPS-URI

1

mai putina drojdie ca mie mi-a crescut f mult

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Gargarita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

ela 1

25.10.2010, 18:14

foarte draguta painea ta,merita 5furculite

Rocsi 1

25.10.2010, 19:09

he he ce frumoasa

La Ancuta 1

25.10.2010, 23:40

frumoasa si gustoasa.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

7316 puncte

Constelatialeu

5023 puncte

mihaelar63

4718 puncte

Rocsi

4374 puncte

mirela0911

4107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limba soacrei - aperitiv rusesc din vinete

de RODIMUR 7

ieri la 22:23

Tiramisu cu cocos

de Meea 4

ieri la 21:46

Compot de cirese galbene cu lamaie si menta

de katty 6

ieri la 21:08

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa (reteta simpla)