Paine greceasca cu oregano si masline

de -Miti- in Piine, 4 Dec 2011 | 3077 vizualizari

 

Noua mea pasiune,dar am multe de invatat. Un mic secret: a inceput sa-mi placa enorm sa framant aluatul,amestec intai cu lingura si cand s-a format aluatul bag si mainile. Cu aluaturile lipicioase nici acum nu ma impac.

 

INGREDIENTE

  • 675 gr faina alba
  • 2 lingurite sare
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 350 ml apa calduta
  • 5 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 2 linguri de oregano proaspat
  • 175 gr de masline negre fara samburi,taiate bucati
  • acuma vad ca am uitat sa pun ceapa rosie:))
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine greceasca cu oregano si masline:


Intr-un vas se amesteca drojdia si jumatate din cantitatea de apa. Eu le-am lasat peste zi ,dar se poate folosi deindata. Se pune apa cu drojdia in mijlocul fainii,se adauga restul de apa,sarea si uleiul de masline.Se amesteca pana obtineti un aluat moale.


Rasturnati aluatul pe o masa pe care ati presarat faina si framantati 8-10 minute.


Se pune aluatul intr-un vas si se acopera cu o folie unsa cu ulei. Se lasa la cald sa creasca cam o ora sau pana cand isi dubleaza volumul. Eu l-am lasat peste noapte.


Punem iar aluatul pe suprafata de lucru si intindem o foaie pe care asezam bucatile de masline negre.


Se adauga si oregano si se impatureste usor. Se formeaza painicile si se pun in tava.


Am facut si doua fasii pe care le-am rasucit si le-am pus aproape de capete,dar nu prea s-au observat.


Se lasa tava acoperita deoparte cam 45 de minute apoi se da la cuptorul preincalzit la 220 C si se coc 35-40 de minute pana sunt rumenite sau pana suna a gol cand sunt batute pe spate.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine greceasca cu oregano si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

gaby_gabytza 1

05.12.2011, 11:08

-Miti- 1

06.12.2011, 10:42

rocsi,mirela,oana,gabytza

Criss 1

06.12.2011, 10:56

Super! Ce pufos e miezul!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine din faina integrala de grau si faina de soia