Paine impletita in 3

de angyb in Piine, 7 Feb 2012 | 4070 vizualizari

 

Cum la toti le-a placut painea mea de zilele trecute am hotarat azi sa fac din nou o alta reteta care pot sa spun ca e cea mai buna paine pe care am facut-o. Poate pentru ca am amestecat vreo 4 feluri de faina. Avea vreo 4 pungi de faina in fiecare cate un pic asa ca le-am combinat.

 

INGREDIENTE

  • 20g drojdie
  • 2 oua
  • 1 lingura de zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita de miere
  • 250ml lapte
  • 1 lingurita de sare
  • 60g margarina
  • faina cat cuprinde
  • 1galbenus si 3 lg de lapte pt.uns
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita in 3:

Se face o maia din drojdie ,zahar ,lapte caldut si un pic de faina.Se lasa acoperita cu un prosop la loc cald vreo 15 min.


Peste maiaua obtinuta se pun restul ingredientelor amestecand continuu si apoi adaugati faina putin cate putin pana cand o sa obtineti un aluat nelipicios.


Se lasa la dospit la loc cald pana isi dubleaza volumul.


Aluatul obtinut se imparte in trei si se impleteste se pune intr-o tava si se lasa sa mai dospeasca la loc cald vreo jumatate de ora.


Se unge cu amestecul de galbenus si lapte si se da la cuptor aproximativ 40 de minute.


Poftiti la masa!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita in 3" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

ionela2682 1

16.02.2012, 12:48

Ce bine arata ..asa rumenita....

mihaelar63 1

16.02.2012, 12:55

Arata grozav de bine .
Ultima data cand am facut paine asa am procedat si eu dar erau doar vreo 3 sortimente

angyb 1

16.02.2012, 13:16

ionela
mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita cu mac