Paine impletita in sase, cu rozmarin

de RuxyRux in Piine, 28 Noi 2010 | 4037 vizualizari

 

Din nou o reteta pe care am probat-o a Laurei Adamache...pe care o admir foarte tare...o painica absolut delicioasa si atat de aromata, unde mai pui ca e si foarte decorativa!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 gr apa
  • 25 gr drojdie(eu am folosit 7 gr uscata)
  • 1 lingurita rasa zahar/miere/malt
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingurita sare
  • rozmarin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita in sase, cu rozmarin:

In vasul de paine cernem faina si punem drojdia adaugam apoi uleiul si apa, zaharul si uleiul de masline.

Framantam un aluat mai tare si compact sa-l putem modela.

Il lasam acoperit 30 de minute pana devine pufos si-l putem lucra usor.

Il rasturnam pe masa infainata il facem sul si-l taiem apoi in 6 bucati egale.

Il taiem.

Intindem bucatile in forma de sul( snur).

Prindem capetele unele peste altele si-l intindem in forma de raza.

urmam trei miscari:

1.Snurul din dreapta il aducem in partea stanga

2.Snurul din stanga il aducem in partea dreapta

3.Facem un spatiu intre cele 4 snurulete si aducem snurul din stanga in centru dupa care aducem un alt snurulet din dreapta in stanga

Acum aducem snurul din dreapta sus in centru dupa care aducem un alt snur din stanga in dreapta.

Si tot asa pana terminam de impletit.

Capetele de jos le inchidem ca pe cele de sus adica le presam unule peste altele

Lasam la crescut in tava o ora.

Ungem apoi cu ulei apoi presaram rozamrin uscat sau proaspat.

Incalzim cuptorul intai la 220 grade unde bagam painica pentru zece minute si apoi la 200 grade inca 20 maxim 25 de minute.

O painica cu coaja crocanta si fff foarte aromata....

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita in sase, cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (24)

elena1988 1

11.02.2011, 16:33

era mai bine daca aveai si poze cu impletitura era mai bine,adica cu pasii

RuxyRux 1

11.02.2011, 16:39

Pasii sunt foarte bine reprezentati la Laura pe blog

Ligia Bxl 1

21.02.2011, 12:40

ce frumuseturi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa cu iaurt