Paine la aparat

de Ligia Bxl in Piine, 5 Dec 2013 | 5981 vizualizari

 

Aceasta e painea mea cea de toate zilele,este usor de facut,eu cand am inceput sa fac paine la ea nu-mi iesea niciodata dupa retetele din carte,si de cand tatal meu mi-a explicat cum o face el "la ochi" o reusesc de fiecare data :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare(daca o doriti mai sarata adaugati)
  • 2 linguri ulei
  • 22 gr drojdie
  • 400 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine la aparat:

Se pune apa calduta in cuva aparatului.

Se adauga pe rand uleiul,sarea,zaharul,faina si drojdia.

Se seteaza aparatul la programe,eu l-am setat ptr o paine de 1 kg de paine,la 2 ore si cateva minute

Apoi daca o doriti mai rumena setati de la butonul ptr rumenire.

Dati start si cand incepe sa se amestece toate ingredientele,atunci se poate vedea daca mai trebuie putina apa sau faina.

Trebuie sa se formeze o bila nelipicioasa,daca mai ramane faina pe cuva aparatului se misca cu o lingura de lemn bila in partea unde este faina pana se incorporeaza toata.

Dupa ce s-a incorporat toata faina se inchide capacul si se lasa sa-si continue programul.

Dupa ce s-a oprit din framantare, ea va suna ptr a pune semintele dorite (se pot pune susan,mac,seminte de floarea soarelui etc)

Dupa ce s-a copt painea se scoate din cuva (nu uitati sa scoateti paleta care ramane infipta in paine,daca ramane)

Se aseaza painea pe un grilaj special ptr paine si se inveleste cu un prosop ptr a nu se intari coaja paini.

Se feliaza dupa racire!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine la aparat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Ligia Bxl 1

09.12.2013, 00:48

multumesc Tanya :*

Valclaudia 1

09.12.2013, 17:52

ispititoare tare painica ta!

Ligia Bxl 1

11.12.2013, 13:48

multumesc Valclaudia

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Painici pufoase