Paine la aparat

de Ligia Bxl in Piine, 5 Dec 2013 | 2012 vizualizari

 

Aceasta e painea mea cea de toate zilele,este usor de facut,eu cand am inceput sa fac paine la ea nu-mi iesea niciodata dupa retetele din carte,si de cand tatal meu mi-a explicat cum o face el "la ochi" o reusesc de fiecare data :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare(daca o doriti mai sarata adaugati)
  • 2 linguri ulei
  • 22 gr drojdie
  • 400 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine la aparat:

Se pune apa calduta in cuva aparatului.


Se adauga pe rand uleiul,sarea,zaharul,faina si drojdia.


Se seteaza aparatul la programe,eu l-am setat ptr o paine de 1 kg de paine,la 2 ore si cateva minute


Apoi daca o doriti mai rumena setati de la butonul ptr rumenire.


Dati start si cand incepe sa se amestece toate ingredientele,atunci se poate vedea daca mai trebuie putina apa sau faina.


Trebuie sa se formeze o bila nelipicioasa,daca mai ramane faina pe cuva aparatului se misca cu o lingura de lemn bila in partea unde este faina pana se incorporeaza toata.


Dupa ce s-a incorporat toata faina se inchide capacul si se lasa sa-si continue programul.


Dupa ce s-a oprit din framantare, ea va suna ptr a pune semintele dorite (se pot pune susan,mac,seminte de floarea soarelui etc)


Dupa ce s-a copt painea se scoate din cuva (nu uitati sa scoateti paleta care ramane infipta in paine,daca ramane)


Se aseaza painea pe un grilaj special ptr paine si se inveleste cu un prosop ptr a nu se intari coaja paini.


Se feliaza dupa racire!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine la aparat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (23)

Ligia Bxl 1

09.12.2013, 00:48

multumesc Tanya :*

Valclaudia 1

09.12.2013, 17:52

ispititoare tare painica ta!

Ligia Bxl 1

11.12.2013, 13:48

multumesc Valclaudia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Iaurt înghețat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveți în casă!

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu mac