Paine

de lucy2002 in Piine, 15 Noi 2019 | 5412 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina 650
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 1 lingura de zahar
  • 550 ml apa calduta
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita de sare
  • un ou batut pentru uns
  • susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine:

 Drojdia se amesteca cu zaharul.

Peste drojdie adaugam apa calduta.

Cernem faina intr-un bol si amestecam cu sarea. Facem o gropita la mijloc, adaugam pe rand apa amestecata cu drojdia si framantam cu mana pana incorporam toata faina si apa, vom obtinem un aluat nelipicios. Adaugam uleiul si framantam bine . Lasam aluatul la dospit acoperit cu un servet si ferit de curent. Dupa ce aluatul s-a marit in volum il scoatem pe blatul de lucru infainat si-l framantam putin pentru a scoate bulele de aer. Impartim aluatul in patru parti egale. Luam cate o parte si o modelam. Vom avea patru baghete. Luam doua baghete si le trecem una peste alta , la fel facem si cu celelalte doua. Vom avea doua panici. Acum urmeaza ca cele doua panici sa le trecem una peste alata, le lasam sa creasca si inainte de a le da la cuptor le ungem cu ou batut si le presaram cu susan.

Introducem tava la cuptorul preincalzit la 200grade dupa care reglam cuptorul la o temperatura de 180grade. Este gata cand s-a rumenit frumos.

 

TIPS-URI

1

toate ingredientele sa fie la temperatura camerei

2

faina se cerne

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine neagra cu germeni de grau