Cranberries Bread

de Oana in Piine, 3 Iul 2011 | 2808 vizualizari

 

Paine cu merisoare uscate, pentru micul dejun, o minunatie de gust, pufoasa, dulce, perfecta cu un pahar de lapte!

 

INGREDIENTE

  • 280 ml lapte caldut
  • 60 g unt moale
  • 1,5 lingurite de sare
  • 2,5 linguri zahar
  • 495 g faina alba
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 50 g merisoare uscate
  • Pentru uns:
  • lapte caldut
  • mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cranberries Bread:

Aluatul se prepara la masina de paine, la programul de framantat si dospit, fara coacere. Se pun ingredientele in ordinea de mai sus in cuva masinii de paine, mai putin merisoarele, se seteaza programul. Merisoarele se adauga spre finalul celei de-a doua framantari. La masina mea, moulinex ow 5000 este programul 13.


Se incinge intre timp cuptorul si se tapeteaza o tava de cozonac cu hartie de copt.


Se scoate aluatul din cuva, se presara putina faina pe blatul de lucru. Se imparte aluatul in trei parti din care se formeaza trei suluri. Se impleteste aluatul si se pune in tava. Se aseaza tava deasupra aragazului, la cald, acoperita cu un prosop curat de bucatarie. Se mai lasa jumatate de ora la dospit. Se unge paine cu o pensula cu lapte cald si se presara mac deasupra. Se coace la foc mic, pana devine rumena. Se scoate painea din forma si se lasa la racit pe un grilaj.


Eu am facut painea seara si am taiat-o a doua zi dimineata la micul dejun. Au mancat baietii cu unt si dulceata si cate o cana de lapte cu nesquick, o nebunie!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cranberries Bread" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

luminita20_2006 1

10.07.2011, 12:21

cat de buna trebuie sa fie

marcela1979 1

10.07.2011, 12:30

buna buna

ionela2682 1

12.07.2011, 21:22

wwwaww cum arata..perfectiunea intruchipata!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri arabesti

de Criss 6

ieri la 20:38

Ochelari cu zahăr și scorțisoară

ieri la 19:22

Tort aperitiv, pentru zilele cu dezlegare la pește

de RODIMUR 5

ieri la 16:46

RETETA RECOMANDATA
Turte cu iaurt