Paine la tigaie

de La Ancuta in Piine, 3 Oct 2010 | 8292 vizualizari

 

by Laura Adamache, cu unele modificari. Este o paine foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 100 g faina alba
  • 100 g faina integrala
  • 6 g sare
  • 7 g drojdie uscata
  • 150 g apa
  • 20 g faina alba
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine la tigaie:

Se dizolva drojdia in apa. Se amesteca ambele tipuri de faina si sarea. Se face o gaura in mijloc si se pune drojdia. Se amesteca bine pana devine un aluat lipicios.

Se adauga treptat cele 20 g faina si se framanta bine. Se formeaza o sfera si se la sa sa se odihneasca 10 minute.

Se pune aluatul pe masa infainata si se formeaza 4 bilute. Se acopera si se lasa 15 minute.

Se intinde fiecare biluta cu mana, pana la o grosime de 1 cm. Se acopera si se lasa sa se odihneasca o ora.

Se prajesc in tigaie de teflon, fara ulei, 5-10 minute pe fiecare parte. Eu le-am prajit in tigaie normala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Naan- paine indiana