Paine la tigaie

de La Ancuta in Piine, 3 Oct 2010 | 7414 vizualizari

 

by Laura Adamache, cu unele modificari. Este o paine foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 100 g faina alba
  • 100 g faina integrala
  • 6 g sare
  • 7 g drojdie uscata
  • 150 g apa
  • 20 g faina alba
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine la tigaie:

Se dizolva drojdia in apa. Se amesteca ambele tipuri de faina si sarea. Se face o gaura in mijloc si se pune drojdia. Se amesteca bine pana devine un aluat lipicios.

Se adauga treptat cele 20 g faina si se framanta bine. Se formeaza o sfera si se la sa sa se odihneasca 10 minute.

Se pune aluatul pe masa infainata si se formeaza 4 bilute. Se acopera si se lasa 15 minute.

Se intinde fiecare biluta cu mana, pana la o grosime de 1 cm. Se acopera si se lasa sa se odihneasca o ora.

Se prajesc in tigaie de teflon, fara ulei, 5-10 minute pe fiecare parte. Eu le-am prajit in tigaie normala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 900 lei
3599.99 lei
2699.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 1300 lei
3299.99 lei
1999.99 lei

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

03.10.2010, 23:49

Din aceste motive am ganduri serioase sa ma cadorisesc cu o masina de paine

kamy 1

04.10.2010, 00:22

La Ancuta 1

04.10.2010, 10:49

Multumesc Kamy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura Sfintiilor Constantin si Elena

ieri la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

 Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lipii-reteta bunicii