Paine la tigaie

de La Ancuta in Piine, 3 Oct 2010 | 6318 vizualizari

 

by Laura Adamache, cu unele modificari. Este o paine foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 100 g faina alba
  • 100 g faina integrala
  • 6 g sare
  • 7 g drojdie uscata
  • 150 g apa
  • 20 g faina alba
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine la tigaie:

Se dizolva drojdia in apa. Se amesteca ambele tipuri de faina si sarea. Se face o gaura in mijloc si se pune drojdia. Se amesteca bine pana devine un aluat lipicios.


Se adauga treptat cele 20 g faina si se framanta bine. Se formeaza o sfera si se la sa sa se odihneasca 10 minute.


Se pune aluatul pe masa infainata si se formeaza 4 bilute. Se acopera si se lasa 15 minute.


Se intinde fiecare biluta cu mana, pana la o grosime de 1 cm. Se acopera si se lasa sa se odihneasca o ora.


Se prajesc in tigaie de teflon, fara ulei, 5-10 minute pe fiecare parte. Eu le-am prajit in tigaie normala.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

03.10.2010, 23:49

Din aceste motive am ganduri serioase sa ma cadorisesc cu o masina de paine

kamy 1

04.10.2010, 00:22

La Ancuta 1

04.10.2010, 10:49

Multumesc Kamy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu prune

de RODIMUR 5

ieri la 22:35

Galuste cu prune

ieri la 19:43

Vinete picante la borcan in stil georgian

de Ksenya 4

ieri la 18:09

Prăjitură Inimă cu alune de pădure

de Ancutsa 5

ieri la 17:09

RETETA RECOMANDATA
Paine simpla