Paine neagra

de Doralinda in Piine, 26 Mai 2013 | 6272 vizualizari

 

Ce imi place cand miroase in casa painea calda!!! Voua nu?! O reteta usoara, mai ales daca aveti si masina de paine sau un robot care sa amestece aluatul!

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa calduta
  • o lingurita ulei de floarea soarelui
  • o lingurita si jumate sare
  • o lingura si jumatate lapte praf
  • o lingura zahar
  • 520 gr faina neagra
  • o lingurita drojdie uscata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra:

Va voi prezenta reteta in varianta cu masina de paine sau cu un robot de patiserie in care sa aiba paleta si carligul de amestecat.

Puneti toate ingredientele in ordinea in care sunt scris, important e sa nu aiba contact drojdia cu apa, din aceasta cauza o veti pune ultima. Puneti programul ptr framantare (exista la masina de paine si programul de copt, dar eu prefer sa o pun la cuptor, iese mai moale).

Dupa ce a fost framantata si a crescut, scoatem din masina, o mai framantam cu mainele inca putin pe o masa presarata cu faina, apoi o faceti forma dorita si o puneti intr-o forma tapetata cu hartie de copt si o mai lasati acoperita inca cca 30 min pana ce isi dubleaza volumul.

Puneti la cuptorul preincalzit 170 C,care in prealabil ati pus un vas cu apa (ajuta la cresterea frumoasa a painii) ptr cca 30-40 min, in functie de cuptorul fiecaruia. 

TIPS-URI

1

E indicat ca faina sa o cerneti in prealabil ptr a inlatura eventualele mizerii si ptr a fi mai pufoasa.

2

ptr o crusta mai moale, puteti ungeti cu putin ulei de masline.

3

ptr o crusta mai inchisa la culoare, puteti ungeti cu un galbenus

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Doralinda 1

26.05.2013, 23:41

Rocsi, bya, eduard, dea, va multumesc frumos!

Doralinda 1

26.05.2013, 23:43

Dia, e buna, fetita cea mare acum imi cere painea facuta de mine, si nu cea din supermarket! E bine si asta! Acum trebuie sa o mai invat si pe cea mica!!

Doralinda 1

26.05.2013, 23:43

Carla, multumesc frumos ptr incredere!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine din faina neagra si secara