Paine neagra

de Doralinda in Piine, 26 Mai 2013 | 2819 vizualizari

 

Ce imi place cand miroase in casa painea calda!!! Voua nu?! O reteta usoara, mai ales daca aveti si masina de paine sau un robot care sa amestece aluatul!

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa calduta
  • o lingurita ulei de floarea soarelui
  • o lingurita si jumate sare
  • o lingura si jumatate lapte praf
  • o lingura zahar
  • 520 gr faina neagra
  • o lingurita drojdie uscata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra:

Va voi prezenta reteta in varianta cu masina de paine sau cu un robot de patiserie in care sa aiba paleta si carligul de amestecat.


Puneti toate ingredientele in ordinea in care sunt scris, important e sa nu aiba contact drojdia cu apa, din aceasta cauza o veti pune ultima. Puneti programul ptr framantare (exista la masina de paine si programul de copt, dar eu prefer sa o pun la cuptor, iese mai moale).


Dupa ce a fost framantata si a crescut, scoatem din masina, o mai framantam cu mainele inca putin pe o masa presarata cu faina, apoi o faceti forma dorita si o puneti intr-o forma tapetata cu hartie de copt si o mai lasati acoperita inca cca 30 min pana ce isi dubleaza volumul.


Puneti la cuptorul preincalzit 170 C,care in prealabil ati pus un vas cu apa (ajuta la cresterea frumoasa a painii) ptr cca 30-40 min, in functie de cuptorul fiecaruia.

 

TIPS-URI

1

E indicat ca faina sa o cerneti in prealabil ptr a inlatura eventualele mizerii si ptr a fi mai pufoasa.

2

ptr o crusta mai moale, puteti ungeti cu putin ulei de masline.

3

ptr o crusta mai inchisa la culoare, puteti ungeti cu un galbenus

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Doralinda 1

26.05.2013, 23:41

Rocsi, bya, eduard, dea, va multumesc frumos!

Doralinda 1

26.05.2013, 23:43

Dia, e buna, fetita cea mare acum imi cere painea facuta de mine, si nu cea din supermarket! E bine si asta! Acum trebuie sa o mai invat si pe cea mica!!

Doralinda 1

26.05.2013, 23:43

Carla, multumesc frumos ptr incredere!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Paine din faina neagra si secara