Paine pufoasa

de Swanheart in Piine, 26 Noi 2009 | 7692 vizualizari

 

Uneori ma plictisesc de clasica reteta, si incerc diferite tipuri de paine (bine-nteles ca ma inspir din retete gasite prin reviste, internet).

 

INGREDIENTE

  •  
    • 210 ml lapte
    • 60 ml apa calduta
    • 1 ou
    • 55 gr. unt (la temperatura camerei)
    • 1 masura mare de zahar
    • 2 masuri mici de sare
    • 400 gr. faina 650 (e o faina speciala pt paine)
    • 2 masuri mici de drojdie uscat
    • 1 galbenus amestecat cu o lingurita de lapte
    • condimente: susan, chimen, boia, patrunjel proaspat sau uscat, etc
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine pufoasa:

Se aseaza ingredientele in masina de paine, in ordinea de mai sus, mai putin galbenusul si condimentele. Se face un aluat care se lasa la crescut, folosind programul pentru aluat.


Dupa ce e gata aluatul, se imparte in bucati egale, si se formeaza niste mingiute, care se aseaza intr-o tava rotunda. Se mai lasa 20 de min. la crescut, acoperite cu un prosopel.


Dupa cele 20 de min, se ung mingiutele cu galbenusul, si se presara condimentele, in functie de preferinte. Se coace in cuptorul incins al aragazului.


Iese o paine pufoasa, cu coaja foarte buna. Eu am mancat-o cu slanita topita (aveam o pofta teribila), pe care de obicei o fac in frigare, afara la foc, dar de data aceasta am topit-o in tigaie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine pufoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Oana 1

27.11.2009, 22:23

Eu fac paine doar cu 000, cand fac cu alt tip nu imi iese

Michelle 1

29.11.2009, 09:45

ce bine arata

RuxyRux 1

14.11.2010, 20:20

Arata tare bine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine simpla de casa