Paine rapida

de ella 87 in Piine, 13 Ian 2017 | 442 vizualizari

 

O pâine ușor de făcut, crocanta la exterior si cu interior moale, fff buna.

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina alba
  • 200 g faina integrala
  • 200/250ml apa călduță
  • 4 linguri ulei
  • 8 g sare
  • 7 g drojdie uscata
  • 10 g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rapida:

Cernem faina intr-un vas, presărăm sarea, facem o gropita, adăugăm drojdia, zaharul, uleiul si apa călduță si amestecam.


Framantam, o să iasă un aluat lipicios, mai presărăm faina până devine un aluat compact.


Punem aluatul intr-un castron acoperit cu folie alimentara, il punem intr-un loc ferit de curent pt. cca. 40min.


După ce a crescut, il așezăm pe masa presărată cu făină, ii dam o formă rotundă și îl mai lăsăm cca. 20 minute, acoperit cu un server de bumbac.


Intre timp, dam drumul la cuptor la 220 grade C, punem în tavă hârtie de copt si adăugăm pâinica, presărăm faina si o crestam ușor, o lăsăm pt 25/30min, depinde de cuptor, ea trebuie să fie rumena.


O scoatem pe ceva, când o întoarcem si o batem, trebuie să sune a gol.


Intr-un final am fost multumita, a ieșit coaja crocanta si interiorul moale, fff buna. 🍞🍯☕

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rapida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Constelatialeu 1

13.01.2017, 20:23

calda cu unt sa fie intinsa...

noiinbucatarie 1

13.01.2017, 21:24

dantes 1

14.01.2017, 08:50

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite aperitiv, cu șuncă și cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 20:30

Mere la borcan pentru deserturi

de Rocsi 9

ieri la 20:14

Mini tarte cu conopida si broccoli

de oanapl 5

ieri la 19:55

Pasta alla puttanesca

de xana 5

ieri la 18:09

RETETA RECOMANDATA
Covrigi cu sare si susan