Paine rapida in 30 de minute

de CarmenBlue in Piine, 13 Mai 2014 | 3682 vizualizari

 

Si a sosit momentul sa fac si eu prima mea paine. Sursa mea de inspiratie:
http://www.lauraadamache.ro/2013/11/paine-rapida-in-30-de-minute.html#_

Pozele nu sunt asa de reusite (si nici painea nu e asa frumoasa ca a Laurei, :D), dar, avand in vedere ca e prima mea incercare, ma bucur totusi ca a iesit si ca ai mei ai fost incantati!

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 7 g drojdie uscata (1 plic Dr. Otker)
  • 110 ml apa
  • 100 ml lapte
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 lingurita sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rapida in 30 de minute:

Cernem faina printr-o sita cu gauri mici, apoi o amestecam cu drojdia si zaharul.

Amestecam laptele si apa si le incalzim la foc mic, cca 1 minut. Amestecul nu trebuie sa fie fierbinte, ci doar usor caldut.

Turnam apa si laptele in centrul fainii, adaugam uleiul si incepem sa framantam. Cand aluatul capata consistenta, adaugam sarea si framantam pana obtinem un aluat omogen si elastic.

Intindem, cu mainile, aluatul pe masa usor pudrata cu faina, intr-o foaie dreptunghiulara. O rulam, dandu-i o forma de franzela si o asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Efectuam trei incizii pe suprafata painii. Incalzim cuptorul, la temperatura maxima, pentru 1-2 minute, apoi il stingem.

Introducem tava in cuptorul stins si o lasam sa dospeasca 30 de minute (de aici si numele retetei), nu mai mult.

Dupa 30 de minute, fara sa scoatem tava din cuptor, fixam temperatura cuptorului la 200°C si coacem painea pentru 40-45 minute. Daca painea se bronzeaza prea mult, o putem acoperi cu o folie de alumniu, dupa primele 20-30 minute.

O lasam sa se raceasca putin, apoi o taiem si o mancam. Are o consistenta deosebita.

TIPS-URI

1

Data viitoare am sa incerc reteta folosind faina pentru paine si nu 000.

2

Am impachetat-o calda intr-un servet de bumbac si a fost proaspata si moale si a doua zi.

3

Am scris reteta Laurei Adamache punct cu punct pentru ca asa am urmat-o si eu, mi s-a parut foarte clara si am avut rezultate foarte bune.

4

Din nou, multumesc, Laura Adamache <3

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rapida in 30 de minute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

babi5 1

13.05.2014, 13:34

si eu am pine in cuptor s

Merisor 1

13.05.2014, 18:13

Foarte buna!

CarmenBlue 1

14.05.2014, 10:12

Va multumesc si va sarut Voi, prietenii mei dragi, m-ati invatat si mi-ati dat incredere in mine. Familia mea si cu mine va multumim.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine rapida