Paine rustica

de Adinuta san in Piine, 1 Feb 2011 | 2784 vizualizari

 

Am reteta de la o prietena care locuieste in Sudul Frantei.Imi place reteta fiindca nu trebuie sa ma murdaresc cu aluat lipicios,totul se face cu lingura de lemn!Dupa ce creste aluatul se poate pastra in frigider pana aveti nevoie,se poate pastra pana la doua saptamani cu conditia sa fie acoperita bine cu punga de plastic altfel se formeaza o crusta.Gustul devine si mai bun daca sta macar 24 de ore in frigider.
1 cup = 1 cana de 200 ml

 

INGREDIENTE

  • 3 cup apa calduta
  • 1 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 2 1/2 lingurite sare de mare
  • 6 1/2 cup faina
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rustica:

Se pune apa calduta intr-un bol.


Se adauga drojdia si sarea si se amesteca.


Se adauga faina si se amesteca cu o lingura de lemn.


Se acopera bolul cu o punga de plastic si se lasa sa creasca 2 ore.


Dupa ce a crescut se poate face o paine sau se poate pune aluatul in frigider.


Daca faceti acum o paine,faceti forma dorita,puneti-o in forma pentru cuptor si mai lasati sa creasca 20-30 de minute.


Se coace 30 minute sau pana cand daca ciocanesti pe fund iese un sunet de gol.


Poti adauga un bol de apa in cuptor,astfel o sa aibe o coaja crocanta si o sa fie umeda pe dinauntru.


Daca faceti in alta zi,se scoate painea,se pune in forma si se lasa sa creasca.


 

TIPS-URI

1

1 cup = 1 cana de 200 ml

2

umeziti-va mainile cu apa inainte de a umbla cu aluatul si nu se va lipi

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rustica" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

DIANA B 1

02.02.2011, 09:51

FAVO , ptr cand nu face INTELIGENTA !

Adinacarla 1

02.02.2011, 14:09

frumoase painicile tale

elena1988 1

02.02.2011, 15:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paine cu seminte de floarea soarelui