Paine sarbeasca

de farfuriavesela in Piine, 29 Apr 2014 | 2708 vizualizari

 

Pentru ca mi se pare usor de pregatit, deosebita ca aspect si pentru ca toti copiii o adora, va ofer si voua acesta reteta !

Urmariti reteta noastra video chiar aici !
http://youtu.be/IIc2ok79akM

 

INGREDIENTE

  • 400 de grame de faina alba cernuta in prealabil 
  • 1 cub de drojdie proaspata (25 gr) 
  • 1 cana de lapte caldut
  • 1 lingurita de zahar ( sa frecam drojdia cu acest zahar) 
  • sare 
  • o jumatate de pachet de unt (100 grame)
  • un galbenus de ous (pentru uns deasupra aluatul inainte de coacere) 
  • seminte de foarea soarelui/susan pentru ornat painea pe deasupra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine sarbeasca:

Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar pana devine lichida

In laptele caldut adaugam drojdia lichida si lasam 10 minute, sa se desfaca bine drojdia

Adaugam faina si sarea

Obtinem un aluat moale, il lasam sa creasca aproximativ o ora

Dupa ca aluatul s-a dospit, punem faina pe blatul de lucru

Impartim aluatul in 2, apoi fiecare jumatate in 3, apoi fiecare treime in doua si obtinem 12 bile de coca

Intindem fiecare bila de coca usor, pana obtinem o discheta de aluat

Trecem discheta prin unt topit

Punem in tava unsa cu ulei si pudrata in prealabil cu faina

Asezam astfel toate cercurile de coca, ca petalele unei flori

Ungem cu galbenus

Presaram seminte de floarea soarelui si de susan

Punem painica in cuptorul preincalzit, 30 de minute la 180 grade sau la cuptorul cu gaz la foc mediu pana se rumeneste frumos.



Este o paine frumoasa si gustoasa, nu stiu cum se prezinta rece pentru ca nu a apucat niciodata sa se raceasca!


Va doresc o zi frumoasa si farfurii vesele ca painea aceasta !


Va asteptam sa ne vizitati si pe http://www.farfuriavesela.ro

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine sarbeasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Nicole28 1

29.04.2014, 14:50

Delicioasa!

elucubratiiculinare 1

29.04.2014, 15:43

un pic mai mult zahar si deja e cozonac Trebuie sa fie super

Rocsi 1

30.04.2014, 10:29

Painea de casa este grozava

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6490 puncte

Rocsi

6225 puncte

RODIMUR

3958 puncte

anuta

3714 puncte

Panacris

3343 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu branza de burduf si masline