Paine sarbeasca

de farfuriavesela in Piine, 29 Apr 2014 | 1641 vizualizari

 

Pentru ca mi se pare usor de pregatit, deosebita ca aspect si pentru ca toti copiii o adora, va ofer si voua acesta reteta !

Urmariti reteta noastra video chiar aici !
http://youtu.be/IIc2ok79akM

 

INGREDIENTE

  • 400 de grame de faina alba cernuta in prealabil 
  • 1 cub de drojdie proaspata (25 gr) 
  • 1 cana de lapte caldut
  • 1 lingurita de zahar ( sa frecam drojdia cu acest zahar) 
  • sare 
  • o jumatate de pachet de unt (100 grame)
  • un galbenus de ous (pentru uns deasupra aluatul inainte de coacere) 
  • seminte de foarea soarelui/susan pentru ornat painea pe deasupra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine sarbeasca:

Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar pana devine lichida

In laptele caldut adaugam drojdia lichida si lasam 10 minute, sa se desfaca bine drojdia

Adaugam faina si sarea

Obtinem un aluat moale, il lasam sa creasca aproximativ o ora

Dupa ca aluatul s-a dospit, punem faina pe blatul de lucru

Impartim aluatul in 2, apoi fiecare jumatate in 3, apoi fiecare treime in doua si obtinem 12 bile de coca

Intindem fiecare bila de coca usor, pana obtinem o discheta de aluat

Trecem discheta prin unt topit

Punem in tava unsa cu ulei si pudrata in prealabil cu faina

Asezam astfel toate cercurile de coca, ca petalele unei flori

Ungem cu galbenus

Presaram seminte de floarea soarelui si de susan

Punem painica in cuptorul preincalzit, 30 de minute la 180 grade sau la cuptorul cu gaz la foc mediu pana se rumeneste frumos.



Este o paine frumoasa si gustoasa, nu stiu cum se prezinta rece pentru ca nu a apucat niciodata sa se raceasca!


Va doresc o zi frumoasa si farfurii vesele ca painea aceasta !


Va asteptam sa ne vizitati si pe http://www.farfuriavesela.ro

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine sarbeasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Nicole28 1

29.04.2014, 14:50

Delicioasa!

elucubratiiculinare 1

29.04.2014, 15:43

un pic mai mult zahar si deja e cozonac Trebuie sa fie super

Rocsi 1

30.04.2014, 10:29

Painea de casa este grozava

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita elvetiana