Paine simpla

de Brindusa in Piine, 6 Feb 2010 | 6615 vizualizari

 

Am incercat aceasta reteta a lui Jamie Oliver si a iesit minunata

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina pentru paine
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingrita sare
  • 625 ml apa calduta
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine simpla:

Eu am amestecat toate ingredientele intr-un robot cu cuva mare, cu cutit special pentru coca. Dupa ce s-au amestecat, am scos coca din robot si am framantat-o cu mana pentru 5 minute. Am pus coca , modelata sub forma de bila, intr-un castron mare si l-am acoperit cu folie alimentara. Am lasat 1 ora (pana ce coca si-a dublat volumul).

Incalzeste cuptorul la 225C.

Am scos coca din vas si, pe o suprafata data cu faina, am batut-o bine, ca sa iasa tot aerul din ea. Am framantat 1 minut, apoi am impartit coca in 7 parti (6 mai mici si 1 mai mare).

Din cele 6 parti am facut bile si le-am pus in forma rotunda de tort- 1 in mijloc si celelalte de jur-imprejur.

Bucata mai mare am modelat-o ca un carnat plat si am pus-o intr-o forma de chec. Ambele forme au fost tapetate cu faina inainte de a pune coca in ele.

Am lasat sa creasca inca o ora (sau paine isi dubleaza volumul). Am presarat putin susan si am pus cu grija painile in cuptor, la 225C pentru 25 minute. Scoate din cuptor si lasa-le sa se raceasca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine simpla" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

ionix 1

07.02.2010, 12:56

foarte frumoasa... cautam de mult timp o paine simpla... fara oua sau lapte... super super... sarut-mana pt share

Brindusa 1

07.02.2010, 14:07

ionix si ma gandeam ca e prea simpla ca sa share. Ma bucur ca ti-am fost de ajutor

ionix 1

08.02.2010, 08:20

ehe... e super... saptamana asta o s-o fac si eu... sarut-mana

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa ( prima mea painica)