Chifle cu unt

de RuxyRux in Piine, 25 Ian 2012 | 2571 vizualizari

 

S-a terminat painea de ieri si cum fac aproape zilnic paine am pus acum seara repede de chifle ..maine dimineata la pachet si la micul dejun vor fi perfecte...

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt
  • 500 ml apa
  •  700 gr faina
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita de zahar( brun)
  • 3 linguri de lapte pentru uns
  • 2 pliculete de drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu unt:

Topim untul in apa si asteptam pana ajunge lichidul caldut.


Cernem faina in vasul de framantat si facem o mica gropita la mijloc. Punem drojdia deasupra zaharul si pe margine sarea.


Adaugam apa cu unt si framantam un aluat bun elastic care nu se mai lipeste de maini, daca mai este nevoie vom mai adauga o lingura doua de faina.


Crestam cu un cutit in forma de cruce si lasam la loc cald la crescut o ora sau pana isi va dubla volumul.


Cand a crescut, impartim coca in doua si facem din fiecare bucata un sul lung in jur de 40 cm.


Taiem cu cutitul chifele pe care le vom aseza pe hartia de copt direct in tava de cuptor. Le crestam in diagonala. Mai lasam la cald inca 30 de minute, le ungem cu lapte si coacem la cuptorul incins la 200 grade pentru 25 de minute sau pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

mirela0911 1

26.01.2012, 23:03

Ce bine merg la micul dejun!

kamy 1

26.01.2012, 23:10

chifleeeeeeeeeeee si eu vreau dimi sa-i pus sabinei pachet la scoala

RuxyRux 1

27.01.2012, 09:33

Puuup fetelor...si pentru Sabynut trimit chiflute dar trebuie sa fac altele

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine

de Dea_Dea 6

ieri la 23:56

Talmes-balmes

ieri la 19:21

Desert tort din biscuiti, de post

de RODIMUR 7

ieri la 13:57

Ficat de porc cu ceapa

pe 29.03 la 22:02

RETETA RECOMANDATA
Chifle pufoase