Painici cu chiftele din piept de pui

de babi5 in Aperitive / Garnituri, 6 Ian 2014 | 4055 vizualizari

 

Painicile acestea delicioase...pot spune de acuma fiindca le-am executat...mi-au facut cu ochiul de cum am vazut reteta lui Merisor. Am salvat reteta la favorite si acum le-a venit randul, fiindca maine este Sfantul Ioan si-l sarbatorim pe tata care are 90 ani, eu mai pot spune ca sunt inca un copil..hihi. M-am gandit ca este un aperitiv destul de apetisant. Multumesc Merisor ca mi-ai dat ocazia de a ma inspira din reteta ta. Am preparat painicile dintr-un kg de faina si am adus mici modificari, silita de imprejurari fiindca nu am avut toate ingredientele pentru a respecta reteta mot-a-mot. Dar au iesit super, super bune si le recomand tuturora cu multa caldura

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1,200 kg piept pui (atat a fost in punga )
  • sare,
  • piper
  • boia
  • vegeta
  • 2 cartofi
  • 2 felii paine integrala
  • 100 ml ulei
  • 3 oua
  • frunze patrunjel
  • 1 lingura zahar
  • 2 pliculete drodie uscata Dr. Oetker
  • 1 lingura mac
  • 2 linguri smantana
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
Portii: 43
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu chiftele din piept de pui:

Prima si prima data am pus faina intr-un castron, am facut o adincitura in ea, am pus o lingura de zahar, o cana de apa calduta si am dizolvat drojdia. Am facut o maia cu putina faina si am lasat 15 minute sa creasca.


Intre timp am curatat usturoiul, ceapa si cartofii si impreuna cu pieptul de pui am dat totul prin masina de tocat, apoi am adaugat painea inmuiata si stoarsa bine, piperul, boiaua, sarea, vegeta, frunzele de patrunjel si 2 oua si am framantat bine. Am acoperit cu o folie si am pus deoparte.


Apoi am framantat aluatul ca pentru paine. Catre final am adaugat uleiul si am mai framantat un picut, apoi am acoperit cu un servet de bucatarie si am pus la cald sa creasca bine, cca. o ora. Cand aluatul si-a marit volumul suficient intindem o foaie sub forma de patrat si taiem pe vertical apoi pe orizontal tot sub forma de patrate. Modelam chiftelele si punem pe fiecare patrat apoi strangem bine dand forma unei painici si asezam intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt (eu am folosit 2 tavi 45/35cm fiindca mi-au iesit 43 de bucati)


Le-am acoperit cu servet de bucatarie si le-am mai lasat sa creasca 15 minute, apoi am batut un ou cu 2 linguri de smantana si am uns painicile, apoi le-am presarat cu seminte de mac. Am introdus in cuptorul in prealabil incins la 180 grade. Am lasat sa se rumeneasca bine, apoi le-am scos, le-am acoperit pentru cateva minute cu un servet de bucatarie si apoi gata pentru a fi servite.


Sunt super, super bune

 

TIPS-URI

1

Un aperitiv de nota 20, fiecare tigan isi lauda calul ...

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu chiftele din piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

babi5 1

07.01.2014, 09:02

Miha draga mea nu am postato de doua ori am comentat mai sus ia-m zis la Merisor ca nu stiu cum s-a intimplat Cit depre ,ca ma pling ca-mi apar pe jumatate asa a aparut ultimul articol daca nu la=s fi citit si am cautat cit de cit sa nu fie cu greseli la-m citit in intregime si pe urma la-m editat .. nu acuz pe nimenea Miha .. sa fii iubita si-ti multumesc ca la-i sters ..

diaconta 1

07.01.2014, 09:24

Bune painicile tale Mala

babi5 1

07.01.2014, 10:10

Diaconta sunt incintata de rezultat ,multumiri la merisor si gaby de reteta .. multumesc si eu de aprecieri ..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Chifle umplute