Painici impletite, pufoase, cu lapte

de Ligia Bxl in Piine, 22 Ian 2015 | 8445 vizualizari

 

Am vazut aceste painici de mult pe blogul doamnei Laura Laurentiu,Retete ca la mama cu Laura Laurentiu,care mi-au facut cu ochiul dar inca nu le-a venit randul si rasfoind pe facebook prin albumele de poze super faine ale unei fete minunate Gavril Carmen,ma convins cu nerabdare sa le incerc si eu,au iesit tare bune si chiar pufoase,nu a mai ramas nimic in farfurie intr-o clipita sau dus toate :D,multumesc ptr reteta. : )

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina 000
  • 350 ml de lapte caldut
  • 25 gr drojdie(eu am folosit uscata)
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare(eu as fi pus putin mai mult dar au iesit bune si asa)
  • pentru uns galbenus batut cu putin lapte
  • susan si mac pentru presarat deasupra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici impletite, pufoase, cu lapte:

Am facut maiaua,am amestecat drojdia cu lingurita de zahar si putin lapte si am frecat pana sa incorporat toata drojdia.Doamna Laura Laurentiu a folosit un alt procedeu si anume:a pus tot laptele intr-un vas apoi a adaugat drojdia proaspata si cu o lingura de zahar+3 linguri de faina din cele 600 de gr si a alasat la dospit.

Dupa ce am frecat drojdia uscata si sa incorporat,am pus restul de lapte si le-am adaugat toate peste faina,am pus sare si am inceput sa framant.(se poate framanta si cu un robot de bucatarie).

Apoi se adauga ulei putin cate putin si se framanta bine pana ce nu se mai lipeste de mana.

La final se unge aluatul cu putin ulei deasupra,se acopera vasul cu un prosop curat si se lasa la crescut la loc cald pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescul aluatul se iau 16 bucati din el,si fiecare bucata se ruleaza cu mainile apoi se impletesc diferite impletituri la alegere.

Am pus painicile impletite intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am mai lasat painicile sa creasca putin,dupa care le-am uns cu un galbenus de ou batut cu putin lapte si am presarat susan si mac deasupra,se pot lasa si simple la alegerea fiecaruia.

Dupa ce au crescut am dat la cuptor pentru coacere si cand sau rumenit frumos le-am scos si le-am servit cu un pahar de lapte cald.

Se pot servi si reci.

Sa aveti pofta! si succes la impletit (ptr impletit gasiti video in josul paginii blogului doamnei Laura Laurentiu,Retete ca la mama cu Laura Laurentiu).

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici impletite, pufoase, cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine rotunda, de casa