Painici Laugenbrot

de Bunica in Piine, 12 Iun 2013 | 2077 vizualizari

 

Le-am vazut postate de Timea si de Gabi. Nu m-am indoit nicio clipa de bunatatea lor,dar cand le-am gustat.................Am mancat 3 painici.

 

INGREDIENTE

  • 500 g. faina
  • 1 cub drojdie proaspata sau un plic drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 4-5 linguri ulei
  • 250-270 ml. apa calduta
  • Solutia de oparit
  • 2 l. apa
  • 10 lingurite bicarbonat de sodiu
  • sare mare-eu am pus o lingurita
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

Pregatim aluatul framantand toate ingredientele sau putem sa le punem in masina de paine-program faramantare.


Lasam circa o jumatate de ora la dospit.


Dupa dospire formam un sul mai gros si taiem 15-16 bucati .Eu le-am taiat de grosimea a doua degete.


Intr-o cratita punem la fiert apa,bicarbonatul si sarea.


Cand incepe sa clocoteasca punem bucatile de aluat si le lasam pret de 30 secunde.


Se scot cu o paleta cu gauri,le asezam in tava de copt tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins pentru20-25 de minute.


Sa fie frumos rumenite.

 

TIPS-URI

1

Dupa ce le-am scos de la oparit se pot presara cu seminte de susan sau de mac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

bucatarie_marocana 1

17.06.2013, 23:48

arata delicios

Bunica 1

18.06.2013, 00:10

Valclaudia 1

02.07.2013, 23:32

pot sa-mi pun o dorinta? Vreau paine de-asta, maine, la pachet!
Dar le fac si eu ca prea m-ati facut curioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Focaccia