Paine dulce de casa

de iry-gabriela in Piine, 19 Mar 2012 | 4058 vizualizari

 

....de ce dulce pentru ca am uitat ca am pus in maia 2 lingurite de zahar si am ma pus si in aluat inca o lingura....sa nu credeti ca a iesti dulce ca la gogosi dar a iesit asa de gustoasa ca de acum asa am s-o prepar pentru ca nici nu a mai apucat sa se raceasca si sa si terminat.

 

INGREDIENTE

  • un cub drojdie
  • 2 lingurite de zahar+o lingura de zahar
  • un ou
  • un pahar de lapte (200ml)
  • 3 linguri de ulei
  • faina cat cuprinde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine dulce de casa:

Pentru inceput pregatim o mai din drojdie,2 lingurite de zahar,o cana de apa calde si 4 linguri de faina. dupa ce maiaua a crescut ,o adaugam peste faina care a fost cernuta , apoi adaugam oul,laptele si uleiul dupa care framantam un aluat elastic care il lasam la crescut la un loc calduros si bine acoperit. Ungem un vas din teflon sub forma de coronita si il ungem cu un pic de ulei si asezam aluatul in forma. Il lasam la crescut in forma si apoi dam painea la cuptor care a fost bine incins. Se lasa cam 45 de minute. mie mia crescut foarte frumos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine dulce de casa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu măsline, roșii uscate la soare și rozmarin by Gordon Ramsay