Paine sarbeasca

de nadina73 in Piine, 3 Noi 2010 | 8485 vizualizari

 

O paine grozav de buna sursa de aicihttp://alfinuta.blogspot.com/2010/10/pogace-piine-sirbeasca_13.html merita sa o incercati e grozava

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 1 galbenus de ou
  • susan 2 lingurite
  • 100 g unt topit
  • 450 faina alba
  • 2 linguri de tarate
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine sarbeasca:

Se incalzeste putin laptele si se dizolva drojdia ,se lasa putin si se pune si 1 lingura de zahar.


Se pun faina, taratele, laptele cu drojdia si sarea in masina de paine se lasa la programul de framantat +dospit.


Dupa ce a dospit se scoate din masina de paine si se imparte in 12 bucatie egale,fiecare bucata se intinde cu sucitorul (se face ca o lipie, placinta mai mica) cu diametru de 12-15 cm si aproximativ 0,5 cm grosime.


Untul se topeste ,iar fiecare lipie intinsa se trece prin untul topit si se aseaza in forma circulara intr-o tava rotunda unsa putin cu unt sau ulei,fiecare lipie sa fie suprapusa bine peste cealalta bucata(vezi foto) Tava mea are 26 cm,asta sa nu fie problema cu masurile..........glumesc.


La final va arata ca si o floare cu petale ,se lasa la crescut aproximativ 15-20 minute dupa care se unge cu galbenusul de ou si se presara susan.


Se da tava la cuptor pentru aproximativ 35 minute.


Nu necesita taiere se rupe dupa forma lipiilor.................super buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine sarbeasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

RuxyRux 1

05.10.2012, 23:11

Am preparat-o si eu mai demult...e minunata Nadinuta mea draga!!!!

nadina73 1

07.10.2012, 00:27

Ruxy

RuxyRux 1

07.10.2012, 00:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornulete fragede
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Painici Laugenbrot