Painici Laugenbrot

de gaby_duceag in Piine, 14 Iun 2013 | 3260 vizualizari

 

Cu painicile Laugenbrot pofta mi-a facut draga mea prietena Timea, dar reteta apartine Laurei Adamache.

Multumesc frumos, fetelor!

Niste painici grozave pentru micul dejun, pufoase si aspectuoase, bune cu unt si dulceata, facute sandwish sau…servite ca atare Painici Laugenbrot )

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • un cub drojdie – 25 gr
  • o lingura zahar
  • o lingurita sare fina
  • 4-5 linguri ulei/ulei de masline/unt
  • 250-270 ml apa calduta
  • in plus
  • 2 l apa
  • sare mare
  • 10 lingurite bicarbonat de sodiu
  • seminte de susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

Reteta e extrem de simpla.

Intr-un vas mic amesteca drojdia cu putina apa calda, zaharul si 2-3 linguri faina.Omogenizeaza.

Pune intr-un bol mai marisor faina, fa o gropita in mijloc si toarna amestecul cu drojdia. Lasa 10 minute la loc cald (drojdia va creste) ,adauga sarea si uleiul apoi aduna totul in mijloc incepand de pe laterale, ducand faina catre drojdia crescuta si adauga treptat apa calda , framantand bine aluatul.

In functie de puterea de absorbtie a fainii mai adauga fie apa calda, fie putina faina, pana obtii un aluat elastic, nelipicios. Acopera bolul cu-n servet curat si da-l la loc cald pana ce aluatul isi dubleaza volumul.

Scoate apoi aluatul pe blatul infainat , modeleaza un sul grosut si taie aluatul in 15,16 bucati aproximativ egale. Mie mi-au iesit 16 bucati.

Le poti face si mari…cred…8-10 bucati.

Pune 2l de apa la fiert cu 10 lingurite bicarbonat si putina sare mare.

Cand amestecul clocoteste pune cate 5 bilute de aluat si fierbe-le aproximativ 30 secunde.

Scoate-le cu o paleta cu gauri, scurge-le si aseaza-le in tava in care ai pus hartie pentru copt. Lasa loc intre ele. Cu varful unui cutit bine ascutit cresteaza-le la suprafata.

Presara sare mare si seminte de susan, introdu tava in cuptorul preincalzit si coace painicile aproximativ 25 minute – trebuie sa fie frumos rumenite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Merisor 1

14.06.2013, 15:34

JamilaCuisine 1

14.06.2013, 17:32

Arata genial!!!!!!

Angelina_Elena 1

14.06.2013, 21:09

Foarte, foarte bune si frumoase!

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Friptura de curcan cu sos de gutui
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema cu legume si carne de pui

ieri la 19:24

Gogosari in sos de mustar

ieri la 18:42

Supa din piept de curcan cu taitei de casa la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 21:27

Cartofi in crusta de sare la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 20:03

RETETA RECOMANDATA
Paine Pascala