Painici umplute cu dulceata de gutui și branza dulce

de Panacris in Dulciuri, 25 Oct 2016 | 2754 vizualizari

 

Am trecut si la nivelul doi, pâinici dulci ;)

 

INGREDIENTE

  • Faină albă de grâu 500 g,
  • Ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • apă cca. 350 ml,
  • sare de mare 1 lingură,
  • zahăr 2 linguri,
  • drojdie uscată Dr Oetker 1 plic,
  • Pentru umplutură:
  • Brânză dulce cca. 200 g,
  • Zahăr cca. 3 linguri,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Zahăr vanilinat aromat cu scorțișoară Dr Oetker 1 plic,
  • Dulceață de gutui,
  • Pentru toping:
  • Ouă 1 bucată,
  • Zahăr vanilinat aromat cu scorțișoară Dr Oetker 1 plic.
  • Pentru sirop:
  • Lapte cca. 100 ml,
  • Peltea din gutui sau miere 50 g.

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici umplute cu dulceata de gutui și branza dulce:

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul,  uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute.  Când s-a terminat programul, se scoate aluatul, se întinde, se taie  pătrățele.

Brânza dulce se amestecă energic cu ouăle, zahărul și zahărul vanilinat aromat.

 

Se pune pe fiecare pătrațea câte o linguriță din amestecul de brânză și o ½ linguriță de dulceață din gutui. Se închid pătrațelele ca și o bocceluță, se pun în tavă rotundă, tapetată cu foaie de pergament, cu o mică distanță între ele și se ung cu oul bătut spumă, se presară zahărul vanilinat aromat și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 40 min la 180 grade. Pentru sirop, se încălzește laptele împreună cu peleteaua din gutui sau mierea, până la punctul de fierbere, apoi se toarnă fierbinte peste pâinicile scoase din cuptor și se lasă la răcit cca. 30 min sau mai bine până a doua zi. Spor și poftă bună!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici umplute cu dulceata de gutui și branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

26.10.2016, 20:40

Astea sunt clar pe placul meu!

Bya Ralu 1

27.10.2016, 20:55

bun bun

Lau 1

27.10.2016, 21:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu paine