Desert tarta Tatin

de BakeUpArtist in Dulciuri, 15 Mai 2017 | 1310 vizualizari

 

Se spune că din accidente, rezultă invenții foarte bune. Același lucru se spune și despre tarta Tatin, care își are originea în Franța, în apropiere de Paris, undeva prin 1880. Bucătăreasa unui hotel a uitat tarta de mere în cuptor, și ca să mascheze merele caramelizate, a întors-o, neavând suficient timp să refacă desertul. A fost un succes, așa că în ziua de astăzi ne chinuim să redăm accidentul de odinioară.
 
Ieșind puțin din zona de confort, am încercat-o și eu.

 

INGREDIENTE

  • 9 mere
  • 100 g de unt
  • 120 g de zahăr
  • esență de vanilie
  • 50 de ml de apă
  • o ceașcă de zahăr pentru caramelizat tava

Pentru blat:

  • 100 g unt gras, rece
  • jumătate de cană de făină
  • 1 gălbenuș
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta Tatin:

Am început prin a face un blat clasic de tartă. Întâi, am încorporat untul în făină cu mâinile, am adăugat gălbenușul și am frământat puțin, formând o bilă pe care am dat-o la frigider 30 de minute.


Cât blatul se răcește, m-am apucat de mere: am topit untul, am adăugat zahărul și am gătit la foc mic, până s-a topit, apoi am pus apa și vanilia. Când s-a format un sirop, am adăugat merele tăiate și am lăsat până s-au înmuiat puțin, aproximativ 10-15 minute.


Înainte de a le așeza în tavă, am caramelizat-o cu o ceașcă mică de zahăr topit, apoi am început să așez merele.


A rămas doar să așez blatul peste. L-am scos de la rece, am format o foaie de diametrul tăvii și am găurit-o cu furculița înainte de a o așeza peste mere.


Am dat tarta în cuptor la 180 de grade C, pentru aproximativ 30 de minute, până când blatul se rumenește puțin.


După ce am scos-o din cuptor, folosind muuulte prosoape de bucătărie pentru a nu mă stropi cu caramel, am întors imediat tarta pe un tocător. Am lăsat-o 5 minute să se închege, apoi am tăiat felii.



Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta Tatin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

dantes 1

16.05.2017, 13:14

Delicioasa!

spopescu 1

16.05.2017, 16:03

Tare de tot hi

Panacris 1

06.04.2019, 16:25

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

ieri la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

ieri la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

Aperitiv rulada BigMac fara carbohidrati

pe 20.09 la 15:30

RETETA RECOMANDATA
Negresa de post